CurioCity

Terug naar school! Een reden te meer om extra van het weekend te genieten samen met het gezin, door bijvoorbeeld samen wat cultuur op te snuiven, dankzij CurioCity! Dit initiatief van de schepen van Cultuur, in samenwerking met de culturele operatoren, wil meer activiteiten tijdens het weekend aanbieden, gratis of aan voordeeltarief. Ontdek de activiteiten van de maand september

Zaterdag 15 september

Petit goûter de la Poésie – La Bellone
Van 14 tot 16 uur: enkele zaterdagen per jaar organiseert Les Midis de la Poésie lekkere poëzievieruurtjes in Bellone, in het kader van CurioCity. Een uitgelezen kans om de allerkleinsten te laten kennismaken met poëzie! Deze maand brengen Quenouilles en Radio Passe Partout “solidaire poëzie” met poëzie- en radioworkshops voor kinderen vanaf drie jaar.
€ 2/3, voor iedereen
Vlaamsesteenweg 46
Meer info

Zondag 30/09

Dimanche à la Maison – Huis van de Creatie
Van 14 tot 18 uur: één zondag per maand nodigt het Huis van de Creatie u uit voor een namiddag vol ontdekkingen, uitwisselingen en artistieke expressie. Het cultureel centrum verkent telkens een nieuw thema met het publiek en de artiesten. Dit keer is het thema “lucht”! We spelen met de lucht en de wind, die ons doet leven, in onze zeilen blaast, onze stemmen meevoert, muziek verspreidt … Voor wie niet kan wachten: het Huis van de Creatie opent zijn deuren al tijdens het weekend van 15 en 16 september ter gelegenheid van de Open Monumentendag.
Gratis, iedereen
Emile Bockstaelplein
Meer info

&

Zondag “Carte Blanche” – Le Wolf
Van 11 tot 12.30 uur: in het kader van CurioCity organiseert Le Wolf meerdere keren per jaar een ontmoeting met een artiest. Niet te missen deze maand is het magisch naaiatelier met sprookjesdieren. Het atelier wordt georganiseerd door Nora Palmai Op het menu staan: gekleurde stofjes, naaimachines, magische naald en draad en nog veel meer.
Gratis, vanaf 8 jaar
Violetstraat 18
Meer info

&

De cantates van de Miniemen – Kerk van Sint-Jacob op de Koudenberg (nieuw adres!)
Om 17 uur: barokconcert. Al 35 jaar brengen het koor en het orkest van de Kapel van de Miniemen cantates van J.S.Bach. Elke vierde zondag van de maand (concerten van 45 minuten). Door de aanhoudende moeilijkheden in de Kapel van de Miniemenkerk heeft het team de Miniemenkerk noodgedwongen moeten verlaten. Voortaan vinden de concerten plaats aan het Koningsplein, in de kerk van Sint-Jacob op de Koudenberg.
Gratis toegang
Koningsplein 1 – 1000 Brussel
Meer info

Verder niet te missen: het Museum van de stad Brussel, het Museum Mode en Kant, de GardeRobe MannekenPis en het Riolenmuseum, in het weekend open van 10 tot 17 uur en vanaf 27 september, en “Resistance” in de CENTRALE, in het weekend open van 10.30 tot 18 uur.

Gerelateerde Artikels