CurioCity

Het ‘CurioCity’-label laat gezinnen tijdens het weekend gratis of tegen een lage prijs kennismaken met culturele activiteiten op het grondgebied van de Stad Brussel, in culturele centra of in de openbare ruimte. Het label werd drie jaar geleden door de schepen van Cultuur gelanceerd.  Sindsdien werden tientallen activiteiten georganiseerd.  Een maandelijks overzicht in deze agenda!

Zaterdag 9/09

Kitabu Samedi ! – CEC/Maison de la Francité / Espace Césaire
Van 11 tot 13 uur: intergenerationele workshop hardop lezen, één zaterdag per maand. Iedere maand wordt de literatuur uit een Afrikaans land of uit de Caraïben in de kijker gezet.  Deze maand: Benin. Met Sylvie Fanta. In het Frans (6+).
€ 3 met als extraatje: gratis inschrijving in de bibliotheek.  Reservaties: info@cec-ong.org.
Kunstlaan 19F – 1000 Brussel
Meer info

Zaterdag 23/09

Nieuw! Les bons contes font les bons amis – Maison de la Francité
Om 19 uur: voorstelling, ontmoeting en expo ‘Momo Bouche d’or: la fabuleuse initiation d’un troubadour moderne’. Door verteller Sylvain Farhi, begeleid door Michel Steingueldoir (fanfare van Zoublistan). Een na een trauma in zichzelf gekeerde jongen uit Marseille leert opnieuw praten. In het Frans (10+)
€ 2 met gratis drankje. Reservaties: 02 219 49 33 of secretariat@maisondelafrancite.be
Jozef II-straat 18 – 1000 Brussel
Meer info

Zondag 24/09

Nieuw! Les bons contes font les bons amis –Maison de la Francité
Om 19 uur: sprookjesvoorstelling ‘Contes de toutes les couleurs’. Door verteller Sylvain Farhi. Sprookjes uit verschillende landen in een voorstelling vol beweging, liedjes, muziek en poppenspel. In het Frans (3 tot 6 jaar)
€ 2 met gratis drankje. Reservaties: 02 219 49 33 of secretariat@maisondelafrancite.be
Jozef II-straat 18 – 1000 Brussel
Meer info

&

De Miniemen cantates– Kapel van de Miniemen
Om 17 uur: concert met barokmuziek. Al 35 jaar brengen het koor en het orkest van de Kapel van de Miniemen cantates van J. S. Bach. Elke vierde zondag van de maand (concerten van 45 minuten).
Gratis toegang
Miniemenstraat 62 – 1000 Brussel
Meer info

Zondag 1/10

Dimanche à la Maison – Huis van de Creatie
Van 14 tot 18 uur: eerste zondag van het nieuwe seizoen in het Huis van de Creatie: ‘Le Dimanche des Feuilles’ rond het thema van de herfst. Shows, workshop, spelletjes en een vieruurtje voor het hele gezin.
Vrije toegang.

En verder Waar zijn de geluiden, Where Are The Sounds? in de CENTRALE. Tot 10 september open tijdens het weekend, van 10.30 tot 18 uur. In het Museum van de Stad Brussel loopt vanaf 7 september de nieuwe tentoonstelling ‘Baudelaire >< Brussel’ . De GardeRobe MannekenPis is tijdens diezelfde uren te bewonderen.

 

 

 

 

Gerelateerde Artikels