CurioCity

U zoekt een originele activiteit voor de hele familie op zaterdag en zondag zonder uw broek te scheuren ? Denk aan CurioCity, de agenda vol met kosteloze evenementen of evenementen aan lage prijzen op het grondgebied van de Stad. Een initiatief van de Schepen van Cultuur ten einde het aanbod van toegankelijke activiteiten voor de families tijdens het weekend te vergroten. Meerdere evenementen hebben zo het daglicht gezien zoals « Dimanches à la Maison » in het Huis van Creatie,  « Petits gouters de la Poésie » in la Bellone, de namiddagvoorstellingen van « Dimanches du Conte » in CC Bruegel, de « Cartes blanches » bij Wolf, de « Kitabu Samedi » bij Espace Césaire.

Organiseert u dergelijke activiteiten op het grondgebied van de Stad Brussel? Hou ons gerust op de hoogte via curiocity@brucity.be.

Zaterdag 13 oktober

Petit Goûter de la Poésie – La Bellone
Van 14 tot 16 uur: creatieve en participatieve workshop rond poëzie. Iedereen welkom! Deze maand « Tout l’amour que j’ai pour toi » met Maxime Lacome en Jeanne Boute.
3/2 €  – reservaties : midisdelapoesie@gmail.com.
Vlaamsesteenweg 46 1000 Brussel
Meer info

&

Kitabu – CEC/Espace Césaire
Van 10 tot 12 uur: Afrikaanse en Caraïbische literatuur. Twee keer per maand.
€ 3 met als extraatje: gratis inschrijving in de bibliotheek en snack. Reservaties: info@cec-ong.org.
Kunstlaan 19F – 1000 Brussel
Meer info

Zondag 14 oktober

Dimanches du conte – Cultureel Centrum Bruegel
Om 14 uur: “Dimanches du Conte” dragen het label van CurioCity en verrassen ieder seizoen met vier extra voorstellingen om 14 uur en tegen een lage prijs. Volgende sessie “Fiasco pour les Canailles” met Hélène Palardy.
6/3 €
Vossenstraat 1F – 1000 Brussel
Meer info

Zaterdag 27 oktober

Vieruurtje bij Les Cœurs de Bois – Théâtre Royal des Cœurs de Bois
Om 14u30 : poppenspel met aansluitend vieruurtje. Deze maand “Le Cirque du Bord du Monde” tijdens “2018. Het Jaar van Contestatie’’.
€ 4/2
Hubert Stiernetstraat (tussen huisnummers 2F en 4), 1020 Brussel
Meer info

&

Kitabu – CEC/Espace Césaire
Van 10.30 tot 12 uur: Afrikaanse en Caraïbische literatuur. Twee keer per maand.
€ 3 met als extraatje: gratis inschrijving in de bibliotheek en snack. Reservaties: info@cec-ong.org.
Kunstlaan 19F – 1000 Brussel
Meer info

Zondag 21 oktober

De cantates van de Miniemen – Kerk van Sint-Jacob op de Koudenberg (nieuw adres!)
Om 17 uur: barokconcert. Al 35 jaar brengen het koor en het orkest van de Kapel van de Miniemen cantates van J.S.Bach. Elke vierde zondag van de maand (concerten van 45 minuten). Door de aanhoudende moeilijkheden in de Kapel van de Miniemenkerk heeft het team de Miniemenkerk noodgedwongen moeten verlaten. Voortaan vinden de concerten plaats aan het Koningsplein, in de kerk van Sint-Jacob op de Koudenberg.
Gratis toegang
Koningsplein 1 – 1000 Brussel
Meer info

Zondag 28 oktober

Zondag “Carte Blanche” – Le Wolf
Van 11 tot 12.30 uur: in het kader van CurioCity organiseert Le Wolf meerdere keren per jaar een ontmoeting met een artiest. Deze maand wordt het atelier georganiseerd door Geraldine Cloes.
Gratis, vanaf 8 jaar
Violetstraat 18
Meer info

Verder niet te missen: het Museum van de stad Brussel, het Museum Mode en Kant, de GardeRobe MannekenPis en het Riolenmuseum, in het weekend open van 10 tot 17 uur en vanaf 27 september, en “Resistance” in de CENTRALE, in het weekend open van 10.30 tot 18 uur.

 

Gerelateerde Artikels