CurioCity

Ontdek de CurioCity-agenda voor de maand oktober: gratis of goedkope activiteiten die in het weekend binnen of buiten plaatsvinden in de Stad Brussel. Ze zijn voor iedereen toegankelijk, ook voor gezinnen. CurioCity is een initiatief van de Schepen van Cultuur dat aan de basis ligt van de ‘Dimanches à la Maison’ in het Huis van de Creatie, de ‘Petits Goûters de la Poésie’ in La Bellone en de speciale gezinsvoorstellingen ‘Dimanches du conte’ in het Cultureel Centrum Rijke Klaren. Om het aanbod verder uit te breiden, lanceerde de Schepen van Cultuur vorige maand een oproep aan Brusselse organisatoren. De oproep loopt tot 31 oktober.

Zaterdag 8/10

Petits Goûters de la Poésie – La Bellone
Van 14 tot 16 uur: interdisciplinaire et intergenerationele workshop ‘Le cri du canard n’a pas d’écho’ door auteur en dichter Luvan en de organisatie Bruxelles Nous Appartient- Brussel Behoort Ons Toe, die het auditief geheugen van de stad levend wil houden. Een ganzenspel met auditieve en creatieve opdrachten confronteert de deelnemers met geluiden, stemmen en stiltes. Stoere gedichten worden gescandeerd. Wiegeliedjes worden gefluisterd. De inwoners van Lapland eren hun doden in een verzonnen taal. Deze workshop laat de deelnemers proeven van poëzie, geluiden en stemmen (van 7 tot 77 jaar).
€ 3/€ 2 – Na reservatie: midisdelapoesie@gmail.com
Meer info

Zondag 16/10

Dimanche à la Maison – Huis van de Creatie
Van 13 tot 18.30 uur: het Huis van de Creatie nodigt iedereen uit voor een middag vol creativiteit, shows en spelletjes voor het hele gezin. ‘Woorden’ vormen het centrale thema. Op het programma: het ‘Moulin à Paroles’ knutselatelier van Dahlia Mess (vanaf 5 jaar), ‘Fête des mot’ met de muzikanten van REMUA, ‘Massage sonore’ met Mathieu Calleja (in residentie in het Cultureel Centrum), ‘Love the beat’ dansinitiatie met Impulsion, de voorstellingen ‘Ecritures Laekenoises’ door GES-L (Groupe d’Entraide Scolaire), ‘Nourrir l’humanité, c’est un métier’ met Alexis Garcia, ‘Surprise d’automne’ van Taraxacum ASBL en de ‘Concerts du Francophone’ met Furieux Ferdinand, Fou Détective, Mathias Bressan en Mathilde Fernandez. Verder ook: spelletjes, yoga, een leeshoekje, tafeltennis en lekkers om van te snoepen.
Gratis
Meer info

Zondag 23/10

Dimanche en famille – Cultureel Centrum Bruegel
Van 14 tot 16 uur: CurioCity maakt een nieuwe afspraak in CC Bruegel, dat onlangs weer de deuren opende. Op het programma: initiatie skateboarden door ASBL Skateboarders, en circusworkshops met ASBL Cirqu’Conflexe (van 5 tot 8 jaar). Om de zondag in schoonheid af te sluiten, worden deelnemers vanaf 15.30 uur getrakteerd op een feestelijk vieruurtje.
Gratis
Meer info

Koor en Orkest van de Kapel van de Miniemen – Miniemenkerk
Om 10.30 uur: concert van de maand (J.S Bach) met Philippe Gérard (leiding), Bepke Keersmaekers (soprano), Madiha Figuigui (alto) en Joris Van Baer (basso).
Gratis
Meer info

Niet te vergeten: vanaf 20 oktober: BXL UNIVERSEL in de CENTRALE, Vaast Colson in de CENTRALE.box en ‘The Sour’ Art Group in het CENTRALE.lab, tijdens het weekend geopend van 10.30 tot 18 uur. Verder: Just Married. Een geschiedenis van het huwelijk. De tentoonstelling ‘Fundamenten’ van de laatstejaarsstudenten schoendesign aan SYNTRA BRUSSEL in de Textile Box van het Museum voor het Kostuum en de Kant, open tijdens het weekend tussen 10 en 17 uur. Tot slot: de tentoonstelling Renaissance van een uniek meesterwerk: Pieter Coeckes karton voor een wandtapijt en de ‘live’ restauraties in het Museum van de Stad Brussel, met dezelfde openingsuren.

 

Gerelateerde Artikels