CurioCity

Ontdek de CurioCity-agenda van de maand november: activiteiten (gratis of aan lage prijzen) om tijdens het weekend met het hele gezin van te genieten. In samenwerking met de Stad Brussel verlenen verschillende locaties het hele jaar door hun medewerking aan dit initiatief: La Bellone, Cultureel Centrum Bruegel, het Huis van de Creatie, Maison de la Francité, Centrum Argos en tal van andere. Een overzicht.

Organiseert u dergelijke activiteiten op het grondgebied van de Stad Brussel? Hou ons gerust op de hoogte via curiocity@brucity.be.

18/11

Petit Goûter de la Poésie – La Bellone
Tussen 14 en 16 uur: Intergenerationele workshop met poëzie en dans. ‘Als Nijinsky praat, wordt er gedanst’ met Mathilde Laorque en Jean-François Lejeune.
€ 3/€ 2 – reservaties: midisdelapoesie@gmail.com.
Vlaamsesteenweg 46 – 1000 Brussel
Meer info

&

Workshop Graph’zine – Galerie E²
Tussen 14 en 17 uur: intergenerationele workshop rond tekenen, papiervouwkunst en animatiefilm door kunstenaar Marine Penhouet.
Vrije bijdrage. Het materiaal wordt ter beschikking gesteld en het vieruurtje wordt aangeboden. Inschrijven kan op e2.galerie@gmail.com
Nieuwbrug 4 – 1000 Brussel
Meer info

25/11

Kitabu Marathon, la Nuit des Mots – CEC/Maison de la Francité in Espace Césaire
Van 11 tot 13 uur: Afrikaanse en Caraïbische literatuur. Iedere maand wordt een streek in de kijker gezet. Deze maand: de Maghreblanden en de DR Congo. Drie sessies in het kader van de marathon.
€ 3 met als extraatje: gratis inschrijving in de bibliotheek. Reservaties: info@cec-ong.org.
Kunstlaan 19F – 1000 Brussel
Meer info

De Miniemen cantates– Kapel van de Miniemen
Om 17 uur: concert met barokmuziek. Al 35 jaar brengen het koor en het orkest van de Kapel van de Miniemen cantates van J. S. Bach. Elke vierde zondag van de maand (concerten van 45 minuten).
Gratis toegang
Miniemenstraat 62 – 1000 Brussel
Meer info

Niet te vergeten: de nieuwe tentoonstelling ‘Baudelaire >< Brussel’ in het Museum van de Stad Brussel en de GardeRobe MannekenPis, open van 10 tot 17 uur. De tentoonstelling Reflections by Jean-Paul Lespagnard loopt in het Museum van het Kostuum en de Kant.

 

 

 

 

 

Gerelateerde Artikels