CurioCity

Op zoek naar gratis of betaalbare culturele weekendactiviteiten in Brussel voor het hele gezin? Check dan meteen CurioCity! Deze agenda van stad Brussel presenteert iedere maand een reeks evenementen toegankelijk voor iedereen: verhalen, theater, dans, literatuur, poëzie, hedendaagse kunst en nog een heleboel andere activiteiten om te ontdekken! CurioCity is een initiatief van de schepen van Cultuur die dit soort cultureel aanbod verder wil uitbreiden. Dankzij een oproep gelanceerd in september vorig jaar, worden er verschillende nieuwe activiteiten georganiseerd in samenwerking met Le Wolf, Centrum Argos, Galerie E², Maison de la Francité en nog andere partners. Sommige activiteiten die niet het label van CurioCity dragen maar wel aan de criteria voldoen, mogen eveneens worden vermeld om je hierover zo optimaal mogelijk te informeren.

Zondag 7/05

NIEUW
Zondag “Carte Blanche” – Wolf
Van 11 tot 12.30 uur: “Nos magasins zinzins” met Morgane Piraux (vanaf 8 jaar).  Rond de boeken “Les contes des magasins” van Aliz Mosony en “Magasin zinzin” van Frédéric Clément, geniet er volop van de winkels van je dromen te bedenken. Een schrijf- en illustratieworkshop volgt na het voorlezen van de teksten.
Gratis
Violetstraat 18/20 – 1000 Brussel
Meer info

&

Dimanche du conte – Cultureel Centrum der Rijke Klaren
Om 15 uur: inspirerende verhalen, liedjes en gebaren met Aline Fernande voor “Alice et la perle à facettes”, gevolgd door een workshop met een parcours, dat je meevoert naar de zeebodem en zowel beentjes als hersenen aan het werk zet, met Céline Antoniucci (vanaf 4 jaar).
€ 6/3
Rijkeklarenstraat 24 – 1000 Brussel
Meer info

&

Zondag @ CENTRALE – CENTRALE
11.30 uur: gratis rondleiding langs de expositie “Waar zijn de geluiden? Where are Sounds?” inbegrepen bij het toegangsticket.
€ 8/4/2,5/0
Sint-Katelijneplein 44 – 1000 Brussel
Meer info

Zaterdag 13/05

NIEUW
Kitabu Samedi! – CEC/Maison de la Francité
Van 11 tot 13 uur: intergenerationele workshop hardop lezen, één zaterdag per maand. Iedere maand wordt een ander land uit Sub-Saharaans Afrika in de kijker gezet. Deze maand: Mali
€ 3 met als extraatje: gratis inschrijving in de bibliotheek. Reserveren: info@cec-ong.org.
Kunstlaan 19F – 1000 Brussel
Meer info

&

NIEUW
Workshop “Box City” – Galerie E²
Van 14 tot 17 uur: nieuwe reeks intergenerationele workshops in Galerie E² in samenwerking met de schepen van Cultuur. Deze eerste workshop getiteld “Box City” nodigt je uit om je ideale stad uit te denken en te creëren. Aansluitend een tussendoortje.
Gratis
Nieuwbrug 4 – 1000 Brussel
Meer info

Zondag 21/05

Dimanche en famille  – Cultureel Centrum Bruegel
Van 14 tot 16 uur: theatervoorstelling op kindermaat: “Magic Kermesse” van het Théâtre du Nombril (schimmenspel) gevolgd door een tussendoortje.
Vrije toegang
Vossenstraat 1F 1000 Brussel

Meer info

&

Cantaten – Miniemenkapel
Om 17 uur: concert barokmuziek Al 35 jaar brengen het koor en het orkest van de Kapel van de Miniemen cantaten van J. S. Bach.  Cantaten van Bach worden iedere vierde zondag van de maand uitgevoerd (concert van 45 minuten) binnen de prachtige setting van de Kapel van de Miniemen.
Vrije toegang
Minimenstraat 62 – 1000 Brussel

Meer info

Zaterdag 28/05

NIEUW
Opera Capture Club – Centrum Argos
Van 14 tot 17 uur: tijdens de maanden mei en juni organiseert Centrum Argos, in samenwerking met CurioCity, op vier zondagmiddagen video- en performanceworkshops voor alle leeftijden. De eerste workshop getiteld “attirer le regard” vindt plaats op 28 mei en verloopt in het Frans. De drie andere workshops worden georganiseerd op 4 juni (NL), 18 juni (FR) en 25 juni (NL).
€ 4 en gratis toegang voor bezoekers jonger dan 18 jaar. Werfstraat 12, 1000 Brussel
Meer info

Weekend van 28/05 en 29/05

80 Family Passes voor The World of Steve McCurry – Beurs
In samenwerking met de schepen van Cultuur, verwelkomt de tentoonstelling ‘The World of Steve McCurry’ gezinnen aan voordeeltarief tijdens het laatste weekend van de maanden april en mei. Wie hiervan wil genieten, stuurt een mailtje naar info@stevemccurryexpo.be met vermelding: CurioCity-voordeel. De eerste 80 inschrijvers ontvangen een kortingbon van € 12 die ze aan de ingang van de tentoonstelling kunnen tonen in de weekends van 29 en 30 april en 27 en 28 mei.
€ 20 per Pass (maximaal 2 volwassenen en 2 kinderen), in plaats van € 32.
Gratis voor kinderen jonger dan 6 jaar.
Meer info

En verder Waar zijn de geluiden, Where Are Sounds? in de CENTRALE, tijdens het weekend open van 10.30 tot 18 uur. Ook een aanrader: Just Married. Een geschiedenis van het huwelijk in het Museum voor het Kostuum en de Kant, tijdens het weekend open van 10 tot 17 uur, verlengd tot 3 september!

 

 

Gerelateerde Artikels