Curiocity

Geniet tijdens de weekends samen met het hele gezin van het culturele aanbod van de Stad Brussel. Via het initiatief CurioCity werkt het Schepenambt van Cultuur samen met verschillende partners om nieuwe familiale activiteiten, gratis of aan een lage prijs, die doorgaan op zaterdag of zondag, te ontwikkelen. Het Schepenambt van Cultuur geeft ook de bestaande initiatieven mee. Ontdek hier iedere maand een selectie van de activiteiten.

Zondag 11 maart

Les Dévoyées – Huis van de Creatie
Om 15u : voorstelling van de Frans-Belgische vertoning « Les Dévoyées », het resultaat van drie jaar ontmoetingen met oudere personen. Drie jonge dames verdiepen zich in de wereld van de ouderen om hen te eren.
Gratis
Emile Bockstaelplein – 1020 Laken
Meer info

Zaterdag 17 maart

Auditions Francofaune – Huis van de creatie
Van 11u tot 18u : kom stemmen en kies uw geliefde artiest tijdens de audities van het festival Francofaune 2018. Tijdens deze audities brengen 10 groepen een optreden van 20 minuten en drie onder hen mogen door naar het parcours Francofaune.
Gratis
Emile Bockstaelplein – 1020 Laken
Meer info

&

Petit Goûter de la Poésie – La Bellone
Van 14 tot 16 uur: lekkere, creatieve en participatieve poëzieworkshop voor iedereen georganiseerd door “Les Midis de la Poésie”.
€ 3/2 – reservaties: midisdelapoesie@gmail.com.
Vlaamsesteenweg 46 – 1000 Brussel 
Meer info

Zondag 25 maart

Cantates – Kapel van de Miniemen
Om 17 uur: elke vierde zondag van de maand brengen het koor en orkest van de Kapel van de Miniemen cantates van J. S. Bach. Concert van 45 minuten in de Miniemenkerk. Cantates – Kapel van de Miniemen.
Gratis
Miniemenstraat 62 – 1000 Brussel
Meer info

&

Dimanche carte blanche – Wolf
Van 11 tot 12.30 u.: literaire evenement voor families “Comment sais-tu si c’est vrai ?” met Lara Pierquin-Riffet.
Vrije toegang
Violetstraat 18/20 – 1000 Brussel
Meer info

Niet te missen: de tentoonstelling ‘Baudelaire >< Brussel’ in het Museum van de Stad Brussel (tot 11 maart), GardeRobe MannekenPis (tijdens het weekend open van 10 tot 17 uur) en de tentoonstelling Reflection by Jean-Paul Lespagnard in het Mode en Kant Museum, (dezelfde openingsuren). En ook nog: ‘Private Choices’ in de CENTRALE (tijdens het weekend open van 10.30 tot 18 uur).

Gerelateerde Artikels