CurioCity

Zin om tijdens het weekend met het hele gezin gratis of aan voordeeltarief cultuur op te snuiven? Ontdek de CurioCity-agenda. Iedere maand stelt het schepenambt van Cultuur een reeks culturele binnen- en buitenactiviteiten voor in de gemeente. Om het huidige aanbod verder uit te breiden, werd in september 2016 nog een oproep gelanceerd speciaal voor de culturele sector. Dankzij die oproep kan CurioCity dit jaar een pak nieuwe activiteiten aan zijn agenda toevoegen, niet alleen in het Théâtre de Poche, CC Bruegel, het Koninklijk Poppentheater Toone, het Koninklijk Theater Les Cœurs de Bois, maar ook in De Wolf, centrum Argos, het Maison de la Francité en tal van andere instellingen. Wil je ook jouw activiteiten op onze agenda krijgen? Neem contact op via curiocity@brucity.be.

Zondag 12/03

Dimanche du conte – Cultureel Centrum der Rijke Klaren
Om 15 u.: ‘Sauve qui peut’ (vanaf 7 jaar), vertelling van absurde verhalen die zowel angst aanjagen als op de lachspieren werken. Daarna is er een atelier rond fotografie-taal en schilderkunst rond het thema ‘angst’ met Céline Antoniucci.
€ 6/3
Meer info

Zaterdag 18/03

Petit Goûter de la Poésie – La Bellone
Tussen 14 en 16 u. nodigen artiest Moni Wespi en het team achter Moving Portraits je uit voor het ‘one day family portrait’. Gezinnen kunnen er, in blauwe en/of witte outfit, deelnemen aan een fantasierijke fotoshoot. Ondertussen verzorgt DJ Saint George de muziek op een thé dansant. Dat alles is een voorsmaakje van de tentoonstelling ‘DANCING AGES – MOVING PORTRAITS’ die van 23 maart tot 22 april 2017 loopt in huis La Bellone.
€ 3/€ 2 – Na reservatie: midisdelapoesie@gmail.com
Meer info

Nieuwe CurioCity!
Kitabu Samedi !– CEC – Bibliotheek Espace Césaire
Van 10 tot 12.30 u.: intergenerationele boekenclub over Afrikaanse en Caribische literatuur, gehost door Marie-Thérèse Mondombo. Vanaf 6 jaar.
€ 3
Meer info

Zondag 19/03

Cantaten – Miniemenkapel
Om 17 u.: Iedere vierde zondag van de maand brengen het koor en orkest van de Kapel van de Miniemen cantaten van J. S. Bach. Concert van 45 minuten in de Miniemenkerk.
Gratis
Meer info

Zondag 26/03

Dimanche en famille  – Cultureel centrum Bruegel
Van 14 tot 16 u.: CurioCity tekent opnieuw present in CC Bruegel. Op het programma: een cinéclub met La Vidéothèque Nomade en een vieruurtje om 15.30 u.
Gratis
Meer info

Verder niet te missen: BXL UNIVERSEL en BENOIT+BO in de CENTRALE en Jean Lain in de CENTRALE.lab, elk weekend open van 10.30 tot 18 u. Ook een aanrader: Just Married. Een geschiedenis van het huwelijk  in het Museum voor Kostuum en Kant, open tijdens het weekend van 10 tot 17 u. Tot slot is er nog de tentoonstelling Renaissance van een uniek meesterwerk: Pieter Coeckes karton voor een wandtapijt en de ‘live’ restauraties in het Museum van de Stad Brussel, met dezelfde openingsuren.

 

Gerelateerde Artikels