CurioCity

Iedere maand in deze Nieuwsbrief een overzicht van de geplande activiteiten die van de Stad Brussel het CurioCity label kregen: culturele activiteiten (gratis of aan lage prijzen) om tijdens het weekend met het hele gezin van te genieten. Sprookjes, toneel, literatuur, concerten, hedendaagse kunst: er is een aanbod voor elke smaak en leeftijd.

Zaterdag 23 juni

Petit Goûter de la Poésie – La Bellone
van 14 tot 16 uur: creatieve en participatieve workshop rond poëzie. Iedereen welkom! In juni, “Phylactères tangibles” met Julien Celdran en Alice Rétorré.
€ 3/€ 2 – reservaties : midisdelapoesie@gmail.com.
Vlaamsesteenweg 46 1000 Brussel
Meer info

Zondag 24 juni

Zondag “Carte Blanche” – Le Wolf
Van 11 tot 12.30 uur: in het kader van CurioCity organiseert Le Wolf meerdere keren per jaar een ontmoeting met een artiest. Deze maand is dat met Sophie Daxhelet en een atelier “Jean Dubuffet”.
Gratis, vanaf 6 jaar
Violetstraat 18
Meer info

&

Dimanche à la Maison – Huis van de Creatie
Van 14 tot 18 uur: Op een aantal zondagen per jaar nodigt het Huis van de Creatie u uit voor een feestelijke thema-namiddag met creaties, voorstellingen en spelletjes. Deze maand is het thema “Déballage”.
Gratis
Emile Bockstaelplein – 1020 Brussel
Meer info

&

De cantates van de Miniemen – Kerk van Sint-Jacob op de Koudenberg (nieuw adres!)
Om 17 uur: barokconcert. Al 35 jaar brengen het koor en het orkest van de Kapel van de Miniemen cantates van J.S.Bach. Elke vierde zondag van de maand (concerten van 45 minuten). Door aanhoudende moeilijkheden heeft het team de Miniemenkerk noodgedwongen moeten verlaten. Voortaan vinden de concerten plaats aan het Koningsplein, in de kerk van Sint-Jacob op de Koudenberg.
Gratis toegang
Koningsplein 1 – 1000 Brussel
Meer info

Verder niet te missen: de GardeRobe MannekenPis, het Museum van de Stad Brussel, en het Riolenmuseum, in het weekend open van 10 tot 17 uur. Het Mode & Kant Museum bereidt een nieuwe tentoonstelling voor. Op 23 juni opent het opnieuw de deuren.

Gerelateerde Artikels