CurioCity

Ontdek de CurioCity-agenda van de maand juni: culturele activiteiten (gratis of aan lage prijzen) om tijdens het weekend met het hele gezin van te genieten. Sprookjes, toneel, literatuur, concerten, hedendaagse kunst: er is een aanbod voor elke smaak en leeftijd. CurioCity werd in 2014 op initiatief van de schepen van Cultuur gelanceerd. Om ons aanbod nóg beter te stofferen, doen we een beroep op culturele spelers. Aarzel niet om ons uw geplande activiteiten door te spelen via curiocity@brucity.be.

Zaterdag 10/06

Petit Goûter de la Poésie – La Bellone
Van 14 tot 16 uur: bijzondere collages.  Gewapend met een schaar, lijm en een dosis gevoeligheid, laten ze hun verbeelding los op een witte muur. Zo begint het poëtisch avontuur waartoe Lisette Lombé uitnodigt.
€ 3/€ 2.  Reservaties: midisdelapoesie@gmail.com.
Vlaamsesteenweg 46
1000 Brussel
Meer info

&

Kitabu Samedi! – CEC/Maison de la Francité / Espace Césaire
Van 11 tot 13 uur: intergenerationele workshop hardop lezen, één zaterdag per maand. Iedere maand wordt een ander land uit Sub-Saharaans Afrika in de kijker gezet. Deze maand: Haïti
€ 3 met als extraatje: gratis inschrijving in de bibliotheek. Reserveren: info@cec-ong.org.
Kunstlaan 19F – 1000 Brussel
Meer info

Zondagen 18 en 25/06

Nieuw
Opera Capture Club – Centrum Argos
Van 14 tot 17 uur: tijdens de maanden mei en juni organiseert Centrum Argos, in samenwerking met CurioCity, op een aantal zondagmiddagen video- en performanceworkshops voor alle leeftijden. De twee laatste staan gepland op 18 juni ‘orde en chaos’ (FR) en op 25 juni ‘bewaren & herinneren’ (NL).
€ 4 en gratis voor deelnemers jonger dan 18 jaar.
Werfstraat 12 – 1000 Brussel
Meer info

Zondag 25/06

Dimanche à la Maison – Huis van de Creatie
Van 14 tot 18 uur: zondagse bazaar! In het Huis van de Creatie kan u met het gezin iedere maand terecht voor een creatieve spelnamiddag en een voorstelling. Voor de laatste editie van dit jaar openen alle wekelijkse workshops die dit jaar de revue passeerden de deuren voor een gezellige bazaar: dans, percussie, visuele kunst, yoga, slagwerk, zang, tekenen, performances, concerten,… Op 1 oktober 2017 is het tijd voor de volgende workshop!
Emile Bockstaelplein – 1020 Brussel
Meer info

&

Cantaten – Miniemenkapel
Om 17 uur: concert barokmuziek Al 35 jaar brengen het koor en het orkest van de Kapel van de Miniemen cantaten van J. S. Bach. Cantaten van Bach worden iedere vierde zondag van de maand uitgevoerd (concert van 45 minuten) binnen de prachtige setting van de Kapel van de Miniemen.
Vrije toegang
Minimenstraat 62 – 1000 Brussel
Meer info

En verder Où sont les sons, Where Are Sounds? in de CENTRALE, tijdens het weekend open van 10.30 tot 18 uur. Ook een aanrader: Just Married. Een geschiedenis van het huwelijk in het Museum voor het Kostuum en de Kant, tijdens het weekend open van 10 tot 17 uur, verlengd tot 3 september!

Gerelateerde Artikels