CurioCity

Toon u tijdens de eindejaarperiode met het hele gezin van uw nieuwsgierige kant en doe de komende twee maanden mee aan een van de CurioCity-activiteiten. CurioCity staat voor een binnen- of buitenactiviteit die tijdens het weekend in de stad Brussel wordt georganiseerd en gratis of tegen een lage prijs voor iedereen toegankelijk is. De Schepen van Cultuur wil het aanbod aan zulke activiteiten nog uitbreiden. Zo ontstonden “Dimanche à la Maison” in La Maison de la Création, “Petits Goûters de la Poésie” in La Bellone of “Dimanches du conte” in het Cultureel Centrum der Rijke Klaren. Na de oproep die in september jongstleden werd gelanceerd en eind oktober werd afgesloten, zullen nog andere nieuwe projecten binnenkort deze agenda verrijken. Wil u ons nog andere voorstellen bezorgen? Het is nog niet te laat. Meer info via curiocity@brucity.be.

Zondag 11/12

Sunday Family Brunch – La Tentation
Van 11 tot 13u30: een evenement dat rondom een voorstelling met een brunch en workshops focust op intergenerationele ontmoetingen en contacten.
Tickets vanaf € 5,50
Meer info

Zondag 18/12

Dimanche en famille – Cultureel Centrum Bruegel
Van 14 tot 16 uur: CurioCity maakt een nieuwe afspraak in CC Bruegel. Op het programma het ukulélé- en tromboneduo “Lélé et Pouet” voor een concertje opgebouwd rond muziek van Lenny Kravitz, Fugees, Aretha Franklin, UB40 en eigen werk. Liederen die kinderen laten kennismaken met diverse muziekstijlen: rap, rock, r’n’b en zelfs soul. Om 15u30 is er een versnapering voorzien.
Gratis
Meer info

&

Dimanche à la Maison – Maison de la Création
Van 14 tot 17 u, doorlopend: droomt u van een leven op een kasteel? In La Maison de la Création kunt u terecht voor een creatieve spelnamiddag en een voorstelling.
Om 15u: voorstelling “Comme le nez au milieu de la figure” door het Rafistole Théâtre en Collectif Wow!
Om 16u: vernissage van “Bockstael intime” en concert “Chœur engagé” door Bobine en Graphoui
Om 17u: concert “Dalton Telegramme”
Gratis
Meer info

&

Barokmatinee in de Miniemenkapel – Miniemenkerk
Om 10u30: De Miniemen vieren kerstmis met een cantate van de jonge J.S. Bach. Met sopraan Irene Garrido, alt Katarina Van Droogenbroek, tenor Joris Bosman en bas Stefaan De Moor onder leiding van Jacques Vanherenthals.
Gratis
Meer info

Zondag 15/01

Gezinsnamiddag – Cultureel Centrum Rijke Klaren
Om 15u: speciale familievoorstelling van “Aval’anches” door Les Essouflés. Vanuit hun gedeelde passie voor humor bieden Les Essoufflés in een hels tempo een fascinerende voorstelling die humor vermengt met poëzie en waarin de bewerkte en verstoorde muziek de meest beslagen melomanen van de wijs brengt.
€ 8 in plaats van € 16.
Meer info

Niet te vergeten: BXL UNIVERSEL in de CENTRALE, en vanaf 15 december Dialogist Kantor in de CENTRALE.box en Elsa Maury in het CENTRALE.lab, tijdens het weekend geopend van 10.30 tot 18 uur. Verder: Just Married. Een geschiedenis van het huwelijk in het Museum voor Kostuum en Kant, open tijdens het weekend van 10 tot 17u. Tot slot: de tentoonstelling Renaissance van een uniek meesterwerk: Pieter Coeckes karton voor een wandtapijt en de ‘live’ restauraties in het Museum van de Stad Brussel, met dezelfde openingsuren.

Gerelateerde Artikels