CurioCity

Geen idee wat te doen tijdens het weekend met het gezin? Check dan meteen CurioCity! Hier vindt u elke maand een aantal culturele activiteiten die u overdag gratis of voor een scherpe prijs kunt bijwonen, zowel binnen als buiten. Een initiatief van het schepenambt voor cultuur van de stad Brussel in samenwerking met Brusselse culturele spelers zoals het Huis van de Creatie, het CC Bruegel, de Wolf, de Middagen van de Poëzie… Een originele en toegankelijke manier om het culturele aanbod van de stad Brussel te ontdekken.

Zaterdag 14 en zondag 15 april

HOPLA! – In de openbare ruimte, Sint-Katelijnewijk
De hele dag : kom tal van circusartiesten ontdekken en maak kennis met de circuskunsten ter gelegenheid van HOPLA! De circuskunsten worden van maandag tot vrijdag ook in vijf andere buitenwijken gevierd.
Gratis
Sint-Katelijnewijk
Meer info

Zondag 22 april

Dimanche à la Maison “Wie ben ik? Wie is dat?” – Huis van de Creatie
Van 14 tot 18 uur: Op een aantal zondagen per jaar nodigt het Huis van de Creatie u uit voor een feestelijke thema-namiddag met creaties, voorstellingen en spelletjes. Deze maand is het thema geïnspireerd door het bekende spelletje “Wie is het?”. De gedroomde gelegenheid om ons af te vragen wie we zelf zijn en wie onze naaste en verre buren zijn. Met Cie Méli-Mélo, UBIK GROUP, Pépé, Catherine Horman, Yunhee Yang, Impulsion, Amélie Castan… Die dag vindt er ook een bookswapsalon (uitwisseling van boeken) plaats.
Gratis
Emile Bockstaelplein – 1020 Brussel
Meer info

Zaterdag 28 april

 Petit Goûter de la Poésie – La Bellone
Van 14 tot 16 uur: lekkere, creatieve en participatieve poëzieworkshop voor iedereen bedacht door Les Midis de la Poésie in het kader van CurioCity Deze maand “nature morte et peinture fraîche” met Manon Bara en Charlotte Hubert.
€ 3/2 – reservaties: midisdelapoesie@gmail.com.
Vlaamsesteenweg 46 – 1000 Brussel
Meer info

Zondag 29 april

Dimanche carte blanche – Wolf
Van 11 tot 12.30 u.: CurioCity literaire evenement voor families “Le Plaizier des zisoitres zinedites” met Christelle Menges en Stella Kiefer (6+).
Vrije toegang
Violetstraat 18/20 – 1000 Brussel
Meer info

&

De Cantates van de Miniemen – Kerk van Sint-Jacob op de Koudenberg (nieuw adres!)
Om 17 uur: barokconcert. Al 35 jaar brengen het koor en het orkest van de Kapel van de Miniemen cantates van J. S. Bach. Elke vierde zondag van de maand (concerten van 45 minuten). Door de aanhoudende moeilijkheden in de Kapel van de Miniemenkerk heeft het team noodgedwongen de Miniemenkerk moeten verlaten. Voortaan vinden de concerten plaats aan het Koningsplein, in de kerk van Sint-Jacob op de Koudenberg.
Vrije ingang
Koningsplein 1 – 1000 Brussel
Meer info

Niet te missen: GardeRobe MannekenPis (open tijdens het weekend van 10 tot 17 uur) en de tentoonstelling Reflection by Jean-Paul Lespagnard in het Mode en Kant Museum, tot 15 april, (dezelfde openingsuren). En ook nog: Private Choices in de CENTRALE (tijdens het weekend open van 10.30 tot 18 uur).

Gerelateerde Artikels