CurioCity

Ook in mei is er zoveel te beleven! En waarom eens geen culturele uitstap met het hele gezin? Een overzicht van dagactiviteiten in het weekend die voor iedereen gratis of tegen een lage prijs toegankelijk zijn. Dat is “CurioCity”, een initiatief van de schepen van Cultuur van de Stad Brussel, in samenwerking met een tiental partners. Poëzie, workshops, voorstellingen, lezingen … ga op ontdekking!

Zondag 6 mei

Zondag in de CENTRALE– Cultureel Centrum Bruegel
Om 11.30 uur: een gids leidt bezoekers rond op tentoonstelling Private Choices. Het geleid bezoek is gratis voor wie een toegangsticket koopt.
4 euros tijdens Downtownbrussels.art.
Sint-Katelijneplein 44 – 1000 Brussel
Meer info

Zaterdag 26 mei  

Fête de la Place – Cultureel Centrum van Neder-Over-Heembeek
Om 13 uur: muziek, lekker eten en drinken, workshops (dans, percussie, theater, wetenschappen, …) voor het hele gezin! Het Fête de la Place is een traditionele afspraak voor buurtbewoners, verenigingen en deelnemers en vormt de feestelijke afsluiter van de workshops die dit seizoen in het cultureel centrum werden georganiseerd. Oproep tot deelname! Wil je het feest mee organiseren? Neem dan contact op met christine@maisondelacreation.org of marion@maisondelacreation.org.
Gratis, iedereen
Sint-Nikolaasplein
Meer info

Zondag 27 mei

Zondag “Carte Blanche” – Le Wolf
Van 11 tot 12.30 uur: in het kader van CurioCity organiseert Le Wolf meerdere keren per jaar een ontmoeting met een artiest. Deze maand is dat met Victoria Spezialetti voor een middag rond verhalen en het maken van poppen. De poppen worden gemaakt in het kader van het samenwerkingsproject “Orfeo & Majnun” van de Munt. Op 30 juni lopen de poppen mee in een parade op het Muntplein.
Gratis, vanaf 7 jaar
Violetstraat 18
Meer info

&

De cantates van de Miniemen – Kerk van Sint-Jacob op de Koudenberg (nieuw adres!)
Om 17 uur: barokconcert. Al 35 jaar brengen het koor en het orkest van de Kapel van de Miniemen cantates van J.S.Bach. Elke vierde zondag van de maand (concerten van 45 minuten). Door de aanhoudende moeilijkheden in de Kapel van de Miniemenkerk heeft het team de Miniemenkerk noodgedwongen moeten verlaten. Voortaan vinden de concerten plaats aan het Koningsplein, in de kerk van Sint-Jacob op de Koudenberg.
Gratis toegang
Koningsplein 1 – 1000 Brussel
Meer info

Verder niet te missen: de GardeRobe MannekenPis en het Riolenmuseum, in het weekend open van 10 tot 17 uur, en “Private Choices” in de CENTRALE, in het weekend open van 10.30 tot 18 uur. Het Museum van de Stad Brussel is wegens renovatie gesloten tot 1 mei. Het Mode & Kant Museum bereidt een nieuwe tentoonstelling voor. Op 23 juni opent het opnieuw de deuren.

Gerelateerde Artikels