CurioCity, een weekend, een uitstap!

Tijdens deze eindejaarsperiode heeft CurioCity weer heel wat bijzondere evenementen voor jou in petto, verspreid over de hele stad. Met de CurioCity agenda ontdek je iedere maand een reeks culturele activiteiten op het grondgebied van de Stad Brussel die je gratis of voor weinig geld met de hele familie tijdens het weekend kunt ontdekken. CurioCity is een initiatief van het schepenambt voor Cultuur dat het culturele aanbod voor gezinnen tijdens het weekend, en vooral op zondag, in de kijker zet.

Organiseer je zo’n activiteit op het grondgebied van de Stad Brussel? Hou ons gerust op de hoogte via curiocity@brucity.be

Zaterdag 9/12

Petit Goûter de la Poésie – La Bellone
Van 14u tot 16u: lekkere, creatieve en participatieve poëzieworkshop voor jong en oud, “MIAM, mots à manger” door Marie Henry & Olivia Sautreuil.
3/2 € – reservaties: midisdelapoesie@gmail.com.
Vlaamsesteenweg 46 – 1000 Brussel
Meer info

Zondag 17/12

Dimanche du Conte – Bruegel
Van 14u tot 15u: vertelsels waar je haren eerst recht van gaan staan en je het daarna uitproest van het lachen met “Le Fracas de l’Aube” door Mathieu EPP en Dimitar Gougov. Vanaf 6 jaar.
6/3 €
Vossenstraat 1F – 1000 Brussel
Meer info

De Miniemen cantates– Kapel van de Miniemen
Om 17u: concert met barokmuziek. Al 35 jaar brengen het koor en het orkest van de Kapel van de Miniemen cantates van J. S. Bach. Elke vierde zondag van de maand (concerten van 45 minuten).

Gratis toegang
Miniemenstraat 62 – 1000 Brussel
Meer info

Zaterdag 23/12

Vieruurtje bij Les Cœurs de Bois – Théâtre Royal des Cœurs de Bois
Om 15u: poppenspel met aansluitend vieruurtje.
€ 4/2
Hubert Stiernetstraat (tussen huisnummers 2F en 4), 1020 Brussel
Meer info

Zondag 14/01

Dimanche du Conte – Bruegel
Van 14u tot 15u: buitengewone verhalen “La Poudre d’Escampette” door Didier Kowarsky.Vanaf 7 jaar.
6/3 €
Vossenstraat 1F – 1000 Brussel
Meer info

Zondag 28/01

De Miniemen cantates– Kapel van de Miniemen
Vanaf 17u: concert met barokmuziek. Al 35 jaar brengen het koor en het orkest van de Kapel van de Miniemen cantates van J. S. Bach. Elke vierde zondag van de maand (concerten van 45 minuten).
Gratis toegang
Miniemenstraat 62 – 1000 Brussel
Meer info

Niet te vergeten: de nieuwe expo “Baudelaire >< Brussel” in het Museum van de Stad Brussel en de GardeRobe Manneken-Pis, open van 10u tot 17u. De tentoonstelling Reflections by Jean-Paul Lespagnard loopt nog in het Mode & Kant Museum.

 

 

Gerelateerde Artikels