CurioCity

Culturele weekendactiviteiten waaraan het hele gezin gratis of tegen een lage prijs kan deelnemen. Ze zijn herkenbaar aan het label CurioCity, een initiatief van de Schepen van Cultuur.

Zaterdag 1/04

Voorstelling en concert – Théâtre de Poche
15 uur: opvoering van de voorstelling ‘Pas pleurer’, in een regie van Denis Laujol. Bewerking van de roman van Lydie Salvayre. Die vertelt het verhaal van haar moeder tijdens de Spaanse burgeroorlog in 1936.
16.30 uur: concert ‘One Guitare Woman Orchestra’ door Malena Sardi. Haar composities zijn geïnspireerd op haar activiteiten op het vlak van theater, performances en dans.
€ 5
Gymnasiumweg 1A – 1000 Brussel
Meer info

Zondag 2/04

Nieuw!
Zondag Carte Blanche – Wolf
Van 11 tot 12.30 uur: sprookjesatelier Minotaurus en de draad van Ariadne’ door kunstenares Elise Peroi. Een doolhof in 3D creëren met behulp van touw. Vanaf 6 jaar.
Gratis
Violetstraat 18/20 – 1000 Brussel
Meer info

&

Eerste zondag van de maand– Musea van de Stad Brussel
Van 10 tot 17 uur: op de eerste zondag van de maand openen de musea van de Stad Brussel gratis hun deuren.  Welkom in het Broodhuis en in het Museum voor het Kostuum en de Kant!
Gratis
Meer info

Zaterdag 8/04

Nieuw!
Kitabu Samedi! – CEC / Maison de la Francité /Espace Césaire
Van 11 tot 13 uur: intergenerationele workshop hardop lezen, één zaterdag per maand. Iedere maand wordt een ander land uit Sub-Saharaans Afrika in de kijker gezet. Deze maand: Ivoorkust. € 3 met als extraatje: gratis inschrijving in de bibliotheek. Reservaties: info@cec-ong.org. Kunstlaan 19F – 1000 Brussel
Meer info

Zondag 23/04

Zondag in de ruimte – Huis van de Creatie
Van 14 tot 18 uur: een namiddag met spelletjes en ontdekkingen voor het hele gezin: workshops, een optreden en een gezinsvoorstelling rond het thema ‘ruimte’.
Gratis
E. Bockstaelplein – 1020 Brussel
Meer info

&

Gezinsnamiddag  – Cultureel Centrum Bruegel
Van 14 tot 16 uur: CurioCity maakt een nieuwe afspraak in Cultureel Centrum Bruegel! Op het programma: een theatervoorstelling op kindermaat met Olivier Lenel, gevolgd door een vieruurtje.
Gratis
Vossenstraat 1F – 1000 Brussel
Meer info

&

Cantates – Kapel van de Miniemen
Om 17 uur: elke vierde zondag van de maand brengen het koor en orkest van de Kapel van de Miniemen cantates van J. S. Bach. Concert van 45 minuten in de Miniemenkerk.
Gratis
Miniemenstraat 62 – 1000 Brussel
Meer info

Zaterdag 29/04

Petit Goûter de la Poésie – La Bellone
Van 14 tot 16 uur: Workshop waarbij deelnemers woorden mogen vergeten en die onder leiding van Nina Cosco en Jérôme Poloczek in vormen en kleuren omzetten. Codespel in een omslag. Om na het ontcijferen aan de muur op te hangen. Inclusief behangpapier, stippen en slingers als wegwijzers binnen het geheime alfabet.
€ 3/€ 2 – reservaties: midisdelapoesie@gmail.com.
Vlaamsesteenweg 46 – 1000 Brussel
Meer info

Zaterdag 29 & zondag 30 april

80 Family Passes voor The World of Steve McCurry – Beurs
In samenwerking met de schepen van Cultuur, verwelkomt de tentoonstelling ‘The World of Steve McCurry’ gezinnen aan voordeeltarief tijdens het laatste weekend van de maanden april en mei. Wie hiervan wil genieten, stuurt een mailtje naar info@stevemccurryexpo.be met vermelding: ‘CurioCity voordeel’. De eerste 80 inschrijvers ontvangen een kortingbon van € 12 die ze aan de ingang van de tentoonstelling kunnen tonen in de weekends van 29 en 30 april en 27 en 28 mei.
€ 20 per Pass (maximaal 2 volwassenen en 2 kinderen), in plaats van € 32.
Gratis voor kinderen jonger dan 6 jaar.
Beursplein – 1000 Brussel
Meer info

En verder “Où sont les sons, Where Are The Sounds?” in de CENTRALE vanaf 20 april, tijdens het weekend open van 10.30 tot 18 uur. Ook een aanrader: Just Married. Een geschiedenis van het huwelijk in het Kant, tijdens het weekend open van 10 tot 17 uur, verlengd tot 3 september! En tot slot, tot 30 april: de tentoonstelling Renaissance van een uniek meesterwerk: Pieter Coeckes karton en de ‘live’ restauraties in het Museum van de Stad Brussel, met dezelfde openingsuren. Op 2 april zijn alle musea gratis open in het kader van de eerste zondagen van de maand.

 

 

Gerelateerde Artikels