CurioCity

Op zoek naar gratis of betaalbare culturele weekendactiviteiten in Brussel voor het hele gezin? Check dan meteen de agenda van CurioCity. Iedere maand maken de medewerkers van de schepen van Cultuur voor jou een selectie. En om het huidige aanbod verder uit te breiden, werd in september nog een oproep gelanceerd speciaal voor de culturele sector. Dankzij die oproep kan CurioCity dit jaar een pak nieuwe activiteiten aan zijn agenda toevoegen, niet alleen in het Théâtre de Poche, het Bruegel, het Koninklijk Poppentheater Toone, het Koninklijk Theater Les Cœurs de Bois, maar ook in De Wolf, centrum Argos, het Maison de la Francité en tal van andere instellingen.

Wil je ook jouw activiteiten op onze agenda krijgen? Neem contact op via curiocity@brucity.be.

zondag 5/02

Zondag @ CENTRALE – CENTRALE
11u: workshop op zondag “De stad is van ons!”, onder begeleiding van Aurélia Deschamps, illustratrice. Brussel is de rode draad doorheen deze workshops en de stad wordt het speelterrein waar we volop kunnen experimenteren met verschillende technieken: collage, tekenen, schilderen … Tijdens de workshop kunnen volwassenen de tentoonstelling bezoeken onder leiding van een gids (inbegrepen in de toegangsprijs).
11u30: Ontdek de tentoonstelling BXL UNIVERSEL met een gids! Deze rondleiding kun je volgen op vertoon van je toegangsticket.
14u > 18u: performance van Lise Duclaux “Les Plantes de Bruxelles” in het kader van de tentoonstelling BXL UNIVERSEL.
15u: vertoning van de film “Le chantier des gosses” van Jean Harlez (BE, 1956-1970) en meet&greet met de regisseur en de acteurs onder begeleiding van Pascal Goffaux.
5 € voor de workshop op zondag – 5 € voor de film (of 7 € film + expo), 3 € voor studenten.
Toegangsticket: 4 €, gratis voor -18 jaar.
Meer info

zondag 12/02

Dimanche en famille  – Cultureel centrum Bruegel
Van 14 tot 16 uur: CurioCity tekent opnieuw present in CC Bruegel. Deze maand organiseert de vzw Koubou een workshop “Hoe maak ik een boek?”. Om de zondag in schoonheid af te sluiten, worden deelnemers vanaf 15.30 uur getrakteerd op een feestelijk vieruurtje.
Gratis
Meer info

zaterdag 18/02

Petit goûter de la Poésie – La Bellone
Tussen 14 en 16 uur: Workshop van Les Midis de la Poésie, in samenwerking met La Bellone (FR).
€ 3/€ 2
Meer info

zondag 19/02

 Dimanche à la Maison “Urban Blend” – Huis van de Creatie, Bockstaelplein
Vanaf 14u: van Afrika tot Bockstael, het Huis van de Creatie verwelkomt invloeden uit alle windstreken voor een bruisende “Urban Blend” op zondag.
14u30: Ecritures Laekenoises met de jongeren van GUESL
15u15: Afro Battle met DJ Goss One
16u30: hiphopconcert met Feinix Crew
17u30: afro house dance show met Impulsion.
17u45: “Terre riche”, dansvoorstelling van Nadine Baboy.
18u15: Slam met Skash.
En de hele namiddag: fototentoonstelling van Muhiba Botan, beatmaking met Nacho, debat, maquillageworkshops, sjabloneren, haartooi, film, yoga, leeshoek…
Gratis
Meer info

&

Cantaten – Miniemenkapel
Om 17u: Iedere vierde zondag van de maand brengen het koor en orkest van de Kapel van de Miniemen cantaten van J. S. Bach. Concert van 45 minuten in de Miniemenkerk. Met Sheva Tehoval (soprano), Catherine Janssens (viool) en Thierry Fiévet (dirigent).
Gratis
Meer info

Niet te vergeten: BXL UNIVERSEL in de CENTRALE,  Vaast Colson in de CENTRALE.box en “The Sour” Art Group in het CENTRALE.lab, tijdens het weekend geopend van 10u30 tot 18u. Ook niet te missen: Just Married. Een geschiedenis van het huwelijk in het Museum voor Kostuum en Kant, open tijdens het weekend van 10u tot 17u. Tot slot is er nog de tentoonstelling Renaissance van een uniek meesterwerk: Pieter Coeckes karton voor een wandtapijt en de ‘live’ restauraties in het Museum van de Stad Brussel, met dezelfde openingsuren. En vergeet niet dat de toegang tot heel wat musea de eerste zondag van de maand gratis is.

 

Gerelateerde Artikels