De CurioCity weekends

Eind 2013 uitte de Stad Brussel de wens om de culturele activiteiten op zaterdag of zondag uit te breiden. Het moest gaan om activiteiten bestemd voor alle doelgroepen, ook gezinnen, gratis of tegen een lage prijs, in de openbare ruimte of op culturele plaatsen in de Stad.

Er werd een oproep gelanceerd aan de Brusselse culturele actoren en sindsdien hebben al enkele nieuwe initiatieven het levenslicht gezien: de Petits Matins de la Poésie, georganiseerd in het Huis van het Spektakel – La Bellone, de nieuwe voorstellingen van de Dimanches du conte in het Cultureel Centrum der Rijke Klaren en de rondleidingen en workshops in de verschillende musea en tentoonstellingsruimtes van de Stad.

Tegen het einde van het jaar zullen samenwerkingsverbanden met het Conservatoire Royal de Bruxelles, de vzw Matters Collective, het Huis van de Creatie en het Théâtre des Tanneurs het aanbod versterken met meer artistieke disciplines. Dit aanbod zal beetje bij beetje worden uitgebreid via nieuwe samenwerkingsverbanden. De activiteiten die aansluiten bij deze criteria krijgen voortaan het label CurioCity. Er is een budget voorzien om deze initiatieven te lanceren en te ontwikkelen (cabinet.k.lalieux@brucity.be). Op die manier kan iedereen op een originele en verrijkende manier genieten van de weekendrust. De agenda van deze activiteiten wordt maandelijks bijgewerkt in deze nieuwsbrief, op de website van de stad en in het tijdschrift De Brusseleir. Hieronder vindt u de agenda van de CurioCity activiteiten die al op de planning staan voor september.

 

Zondag 7/09

Brussels Unlimited – CENTRALE for contemporary art
1ste zondag van de maand
11.30 uur: rondleiding doorheen de tentoonstelling in het gezelschap van de curator
Gratis bij het toegangsticket
Meer informatie

Glamour 30’s Fashion Expo – Museum voor het Kostuum en de Kant
14.00 uur: rondleiding doorheen de tentoonstelling
Gratis bij het toegangsticket
Meer informatie

Zaterdag 13/09

Opening van het nieuwe seizoen – Centre culturel les Riches-Claires
11.00 tot 22.30 uur: verhalenwandeling, concerten, voorstellingen, animatie, projecties, …
Gratis
Meer informatie

Zondag 21/09

Festival Kinderen op de vlucht – Maison de la Création
10.30 tot 22.00 uur: voorstellingen, concerten, tentoonstellingen
Gratis
Meer informatie

Zondag 28/09

Brussels Unlimited – CENTRALE for contemporary art
Van 14.00 tot 16.00 uur: conferentie Chantier philosophique
Gratis bij het toegangsticket
Meer informatie

En elke zaterdag tot 27/09, het fotoatelier voor kinderen De zaterdag van het Beeld in de CENTRALE for contemporary art, elk weekend open van 10u30 tot 18u. Het Museum voor het Kostuum en de Kant en het Museum van de stad Brussel zijn elk weekend van 10u tot 17u geopend.

Gerelateerde Artikels