CurioCity

Kom de activiteiten van CurioCity ontdekken: gratis of goedkope, voor iedereen toegankelijke activiteiten die overal in de Stad Brussel plaatsvinden, zowel binnen als in open lucht. Curio City is een initiatief dat aan de basis ligt van onder meer de Petits Matins de la Poésie in la Bellone, een nieuwe reeks Dimanches du conte in het Cultureel Centrum der Rijke Klaren of de Dimanche à la Maison in het Huis van de Creatie. Daarnaast vindt u op de agenda eveneens andere, bestaande culturele activiteiten die aansluiten bij het opzet van Curio City.

We willen het aanbod van Curio City trouwens nog graag wat verruimen. Aarzel dus niet om ons uw culturele activiteiten te melden via het e-mailadres cabinet.k.lalieux@brucity.be.

Zondag 22/05

Dimanche du conte – Cultureel Centrum der Rijke Klaren
Om 15 u.: ontdek met het hele gezin de voorstelling “Forêt” van Nathalie Loizeau en Nicolas Bras: Nathalie vertelt het verhaal van een bos waarin heel wat hilarische ontmoetingen plaatsvinden (een hond die praat of de oma van de duivel in hoogsteigen persoon), terwijl Nicolas grappige elektroakoestische instrumenten bespeelt die gemaakt zijn uit materiaal uit het bos. Vanaf 5 jaar.
€6/€3 (in het Frans).
Meer info

Sunday Family Brunch: Mini Marathon – La Tentation
Van 11 u. tot 15 u.: maandelijkse afspraak waarbij ontmoeting en uitwisseling tussen generaties centraal staan. Workshops: verven, grimmen, opera, theater, verhalen… ter gelegenheid van de Brussels Jazz Marathon.
€ 5/10
Meer info

Zondag 29/05

Koor en Orkest van de Kapel van de Miniemen – Miniemenkerk
Om 10.30 uur: concert barokmuziek. Carl Philipp Emanuel Bach onder leiding van Jacques Vanherenthals. Nieuwe productie.
Gratis.
Meer info 

Vergeet natuurlijk ook niet: ‘Connected’ in de CENTRALE, Dany Danino in de CENTRALE.box en Niels Poiz in het CENTRALE.lab, open tijdens het weekend van 10.30 tot 18 uur. Bovendien zijn de tentoonstelling Renaissance van een uniek meesterwerk: Pieter Coeckes karton en de restauratiewerken live te volgen in het Museum van de Stad Brussel met dezelfde openingsuren.

 

Gerelateerde Artikels