CurioCity

Ziehier de CurioCity-agenda van juni! CurioCity staat voor gratis of goedkope culturele binnen- en buitenactiviteiten die tijdens het weekend worden georganiseerd op het grondgebied van de Stad en die voor iedereen toegankelijk zijn. Dit initiatief lag aan de basis van onder meer Les Petits Matins de la Poésie in la Bellone, een nieuwe reeks Dimanches du conte in het Cultureel Centrum van de Rijke Klaren of nog van de Dimanches à la Maison in het Huis van de Creatie. Verder vindt u in deze agenda een selectie van bestaande culturele activiteiten in Brussel die aan de criteria van CurioCity beantwoorden.

Er is een budget voorzien om nieuwe initiatieven te helpen opstarten en zo het aanbod van CurioCity uit te breiden. Stuur ons uw project via cabinet.k.lalieux@brucity.be.

Zaterdag 18/06

Les Petits Goûters de la Poésie – La Bellone
Tussen 14 en 16 uur: “Au pays des poubelles”, workshop van Les Midis de la Poésie, in samenwerking met La Bellone. In het Frans.
€ 3/€ 2
Meer info

Zondag 26/06

Dimanche à la Maison – Huis van de Creatie
Van 14 tot 22u  : Kom met het hele gezin een middagje spelen, creëren, luisteren en kijken. Iedereen komt aan zijn trekken: concerts, tentoonstellingen, creatieve workshop, muziekgewenning, fotoworkshop, spelletjes, yoga, leeshoekje, tafeltennis, enz.
Gratis
Meer info

Koor en Orkest van de Kapel van de Miniemen – Miniemenkerk
Om 10.30 uur: concert barokmuziek. Nieuwe productie.
Gratis.
Meer info 

En natuurlijk ook: Connected in de CENTRALE, open tijdens het weekend van 10.30 tot 18 uur. Just married in het Museum voor het Kostuum en de Kant. Open tijdens het weekend van 10 tot 17 uur. En tot slot de tentoonstelling Renaissance van een uniek meesterwerk: Pieter Coeckes karton voor een wandtapijt. De restauratiewerken zijn live te volgen in het Museum van de Stad Brussel met dezelfde openingsuren.

 

Gerelateerde Artikels