CurioCity

Straks is het weekend! Extra ideetjes nodig? Denk CurioCity: gratis of goedkope culturele binnen- en buitenactiviteiten op het grondgebied van de Stad Brussel. In deze agenda vindt u iedere maand activiteiten die het CurioCity-label kregen, zoals: de Dimanches à la Maison en de Petits goûters de la Poésie. Maar ook andere, bestaande culturele initiatieven beantwoorden aan dezelfde criteria.

We willen het aanbod van CurioCity trouwens graag nog wat verruimen. Stuur uw culturele projecten gerust door naar het e-mailadres: kabinet.k.lalieux@brucity.be.

Zondag 17/04

 Dimanche à la Maison – Huis van de Creatie
Van 14 tot 17 uur: Kom met het hele gezin een middagje spelen, creëren, luisteren en kijken. Iedereen komt aan zijn trekken: poppenspel (vanaf 5 jaar), creatieve workshop, muziekgewenning (vanaf 3 jaar), fotoworkshop, spelletjes, yoga, leeshoekje, tafeltennis, … Er worden nieuwe workshops rond het thema ‘vrede’ georganiseerd, in samenwerking met Université de Paix.
Om 15.30 uur: show door de Belgische balkanfanfare ‘Bernard Orchestar’.
Om 17 uur: verrassingsconcert
Gratis
Meer info

Zondag 24/04

Koor en orkest van de Kapel van de Miniemen – Miniemenkerk
Om 10.30 uur: concert barokmuziek Johann Michael Bach, Franz Tunder, Johann Sebastian Bach, Josef Reheinberger. Nieuwe productie.
Gratis
Meer info

&

Gigi, une drôle de guitare – Vaudeville Theater
Om 14 uur: voorstelling voor kinderen in het kader van het Brussels International Guitar Festival & Competition.
€ 5
Meer info

&

Sunday Family Brunch – La Tentation
Om 13.30 uur: voorstelling in samenwerking met Jeunesses Musicales ‘Fort rêveur’ door André Borbé (in het Frans). In het kader van de Sunday Family Brunches: een maandelijkse afspraak waarbij ontmoeting en uitwisseling tussen generaties centraal staan.
€ 5/10 (brunch niet inbegrepen)
Meer info 

Zaterdag 30/04

Petit goûter de la Poésie – La Bellone
Tussen 14 en 16 uur: Workshop van Les Midis de la Poésie, in samenwerking met La Bellone. In april nodigen dichteres Laurence Vielle en regisseuse Caroline Cornélis bezoekers uit voor een workshop ‘Corps Ecrit’. Uitgangspunt: een stoel en het trio vader, moeder en kind. Na reservatie. In het Frans.
€ 3/€ 2
Meer info

En natuurlijk ook: Connected in de CENTRALE, Dany Danino in de CENTRALE.box en Niels Poiz in het CENTRALE.lab, open tijdens het weekend van 10.30 tot 18 uur. Crinolines & Cie, de bourgeoisie in vol ornaat en Spiralis Mirabilis van Mireille Liénard in de Textile Box van het Museum voor het Kostuum en de Kant. Open tijdens het weekend van 10 tot 17 uur. Tot 10 april. En tot slot de tentoonstelling Renaissance van een uniek meesterwerk: Pieter Coeckes karton voor een wandtapijt. De restauratiewerken zijn live te volgen in het Museum van de Stad Brussel met dezelfde openingsuren.

 

Gerelateerde Artikels