CurioCity

Ontdek de CurioCity agenda voor de volgende weken. Gratis of goedkope en voor iedereen toegankelijke culturele activiteiten, tijdens het weekend in een cultuurhuis of in de openbare ruimte op het grondgebied van de Stad. Een initiatief van de Petits Matins de la Poésie in la Bellone, nieuwe bijeenkomsten van de Dimanches du conte in Riches-Claires of van Dimanche à la Maison in de Maison de la Création, onder andere. Deze agenda stelt ook een selectie voor van bestaande culturele activiteiten die stroken met de CurioCity criteria.

Er is een budget voorzien om het CurioCity-aanbod nog verder uit te breiden. Mail je voorstellen naar cabinet.k.lalieux@brucity.be.

Zaterdag 19/09

Vrije expressiemuur – Voetganger wordt koning ! Cultuur in opmars aan de centrale lanen
Van 12u tot 18u : Maak de straatartiest in uzelf wakker! Op zaterdag kunnen creative geesten zich tussen 12 en 18u op de expressiemuur uitleven. De artiesten van het Propaganza collectief bieden de nodige ondersteuning.
Gratis
Meer info

Entre nous – Voetganger wordt koning ! Cultuur in opmars aan de centrale lanen
Van 15u tot 15.40u : Met spot, tederheid en vertrouwen maakt deze voorstelling één ding duidelijk : zonder de ander ben ik niets!
Gratis
Meer info

 Zaterdag 19/09 en zondag 20/09

Folklorissimo – Grote Markt
Van 11u tot 20u : Feest van Folklore.
Gratis
Meer info

Open Monumentendagen – 

Museum van de Stad Brussel
Van 10u tot 16.30u : doorlopende rondleidingen « het atelier van de ambachtslieden. Faience, retabels en wandtapijten”. Vrije toegang.
Van 11u tot 20u : In het kader van Folklorissimo, worden boeken van de Musea van de Stad verkocht, al dan niet met een fikse korting.

Archief van de Stad Brussel
Van 10u tot 17u : doorlopende rondleidingen in het Archief van de Stad Brussel.
Gratis

Museum voor het Kostuum en de Kant
Op 10.30u, 11.30u,14.30u,15.30u : rondleidingen « Kantwerksters, wie zijn jullie ? » en vrije toegang.
Gratis

Meer info

Zondag 20/09

Dimanche à la Maison – Maison de la Création  
Van 14.00 u. tot 18.30 u.  : namiddag vol creativiteit met optredens, muziek en spelletjes voor het hele gezin.
Gratis
Meer info

Zondag 27/09

De boulevards maken geschiedenis (FR) – Voetganger wordt koning ! Cultuur in opmars aan de centrale lanen
Van 11u tot 12.30u : De Brusselse lanen waar het vroeger allemaal gebeurde, krijgen hun eerdere uitstraling terug. We slaan een nieuwe bladzijde in hun geschiedenis om, terwijl u het verleden van dit kloppende hart van het stadscentrum ontdekt. Afspraak op zondagmorgen om 10u30 aan het Museum van de Stad Brussel.
Gratis
Meer info

Ook niet te missen: Crinolines&Cie, De bourgeoisie in vol ornaat 1850-1890 in het Museum voor het Kostuum en de Kant en Brussel door Monique Martin, auteur van Ernest et Célestine in het Museum van de Stad Brussel. Ieder weekend geopend van 10.00 tot 17.00 u tot 27/09.

 

 

 

Gerelateerde Artikels