CurioCity

Ontdek CurioCity in juni! Gratis of goedkope en voor iedereen toegankelijke culturele activiteiten, tijdens het weekend in een cultuurhuis of in de openbare ruimte op het grondgebied van de Stad. Een initiatief dat aan de basis ligt van onder meer de Petits Matins de la Poésie in la Bellone, een nieuwe reeks Dimanches du conte in het Cultureel Centrum der Rijke Klaren en van Dimanche à la Maison in het Huis van de Creatie. Er worden ook andere, bestaande culturele activiteiten aangeboden die voldoen aan de criteria van CurioCity.

We willen het aanbod van CurioCity graag verruimen. Aarzel dus niet om ons uw culturele activiteiten te melden via het e-mailadres cabinet.k.lalieux@brucity.be.

Zaterdag 20/06

Reggaebus – Cultureel Centrum der Rijke Klaren
Van 14.00 tot 22.00 u: projectie en vier reggaeconcerten in openlucht in het kader van het Feest van de Muziek. Meer informatie in de nieuwsbrief.
Gratis
Meer info

Robbin Hassan Hood – KVS
Om 20.00 u: open repetitie van de voorstelling Robbin Hassan Hood. Onder de noemer ‘Wie is er bang van de grote zaal?’ last KVS tijd en ruimte in voor jonge artiesten die willen creëren voor de grote zaal. De weg wordt geplaveid met workshops, masterclasses en werksessies allerhande. Dit seizoen is het de beurt aan Gökhan Girginol. Gökhan gaat aan de slag met de legende van Robin Hood.
Gratis, reservering verplicht
Meer info

Zondag 21/06

Dimanche à la Maison, le Grand Déballage – Huis van de Creatie  
Vanaf 14.00 u: een hele namiddag creaties, voorstellingen, muziek en spellen voor de hele familie. Vanaf 19.00 u zijn er ook vier concerten, in het kader van het Feest van de Muziek en voor de laatste zondag van het seizoen!
Gratis
Meer info

Entre Ciel et Terre – Cultureel Centrum der Rijke Klaren
Om 15.00 u: concert van Geneviève Laloy in het kader van het Feest van de Muziek.
Meer info
 
Fête de la Musique – Cité Culture
Vanaf 14.00 u: vier concerten in het kader van het Feest van de Muziek. Meer informatie in de nieuwsbrief.
Gratis
Meer info

Les Petits Matins de la Poésie – La Bellone
Van 10.15 u tot 11.45 u: “Les Sauvages” door Mélanie Rutten – voordracht, poëzie en tekenen.
2 € / 3€
Enkel op reservatie.
Meer info

Les Jeunesses Musicales op het Feest van de Muziek – Jubelpark
Om 11.00 en 14.00 u: afspraak met Bruno Coppens en het Orchestre Philharmonique de Liège. Meer informatie in de nieuwsbrief.
Gratis
Meer info

 
Ontdek “Invitiation au voyage” in de CENTRALE for contemporary art en Max Pinckers (vanaf 26 juni) in CENTRALE/box, open in het weekend van 10.30 tot 18.00u. Crinolines&Cie, De bourgeoisie in vol ornaat 1850-1890, in het Museum voor het Kostuum en de Kant en Brussel door Monique Martin, auteur van Ernest et Célestine (vanaf 10 juni) in het Museum van de Stad Brussel, ieder weekend geopend van 10.00 tot 17.00 u.

 

Gerelateerde Artikels