CurioCity

Ontdek de CurioCity-agenda voor de maand mei. Gratis of goedkope en voor iedereen toegankelijke culturele activiteiten in een cultuurhuis of in een openbare ruimte tijdens het weekend ergens in de Stad. Zo kan je onder meer kennismaken met de Petits Matins de la Poésie in la Bellone, de reeks Dimanches du conte om 15u in het Cultureel Centrum der Rijke Klaren of Dimanche à la Maison in het Huis van de Creatie. Verder vind je in deze maandagenda een selectie van de bestaande culturele activiteiten die stroken met de CurioCity-criteria.

Er is een budget voorzien om het CurioCity-aanbod nog verder uit te breiden. Mail je voorstellen naar kabinet.k.lalieux@brucity.be.

 

Zaterdag 02/05

Dansfestival MOMENT Cité Culture
Van 14u tot 18u: namiddag in het teken van hiphop (lessen, battles, jams), van zijn roots tot zijn meest hedendaagse vormen.
Om 18u en 19u30: hedendaagse dansvoorstelling Dans:ette, in de publieke ruimte.
Gratis
Meer info
 
Zondag 03/05

Dimanche à la Maison – vroegere station van Laken
Van 9u tot 17u00: ter gelegenheid van de Bloemenmarkt nodigt het Huis van de Creatie je uit voor een namiddag vol creativiteit, muziek, spektakel en spelen voor de hele familie in het stationsgebouw en op de markt.
Gratis
Meer info

Elke eerste zondag van de maand – CENTRALE for Contemporary Art
11u30: gratis rondleiding in de tentoonstelling Invitation au Voyage (inbegrepen in het ticket). Een workshop-bezoek voor kinderen van 5 tot 12 jaar (5 €).
Op reservatie.
Meer info

Zondag 10/05

Les Petits Matins de la Poésie – La Bellone
Van 10u15 tot 11u45: Les morts rigolos door Victor, Lucas en Antoine Boute. In partnership met het Fiestival #9 Maelström dat plaatsvindt van 7 tot 10 mei. Na de voordracht staat er een groepsschrijfworkshop op het programma.
2 € / 3 €
Meer info

Zaterdag 23/05
 
Brussels Jazz Marathon – overal in Brussel
Van 14u30 tot 00u00: jazzconcerten, zowel binnen als buiten (Grote Markt, Zavel, Sint-Katelijneplein…).
Gratis
Meer info of in deze nieuwsbrief.

Zondag 24/05
 
Brussels Jazz Marathon – overal in Brussel
Van 14u30 tot 00u: jazzconcerten, zowel binnen als buiten (Grote Markt, Zavel, Sint-Katelijneplein…).
Gratis
Meer info of in deze nieuwsbrief.

Verder kan je elk weekend van mei gratis gaan kijken naar het marionettentheater Guignolet dans le Parc op zaterdag en zondag om 15u30 in het Park van Brussel, gratis toegankelijk (en ook op woensdag, meer details in deze nieuwsbrief). Ook niet te missen zijn Invitation au Voyage in de CENTRALE for contemporary art en het werk van kunstenaar Faber Lorne in de CENTRALE/box. De CENTRALE is open tijdens de weekends van 10u30 tot 18u00. Vanaf 28 mei loopt Crinolines & Cie, de bourgeoisie in vol ornaat in het Museum voor het Kostuum en de Kant en tot 4 mei (laatste dagen!) kan je 14 18 Brussel tikt Duits nog gaan bezoeken in het Museum van de Stad Brussel, open in het weekend van 10u tot 17u.

 

Gerelateerde Artikels