CurioCity

Ontdek de maandelijkse agenda met CurioCity-evenementen, gratis of goedkope culturele activiteiten, die tijdens het weekend worden georganiseerd op het grondgebied van de Stad, op een culturele plaats of in de openbare ruimte, en die bovendien toegankelijk zijn voor iedereen.Een initiatief dat onder meer aan de basis ligt van Les Petits Matins de la Poésie in La Bellone, een nieuwe reeks Dimanches du conte in het Cultureel Centrum van de Rijke Klaren of nog van de Dimanche à la Maison in het Huis van de Creatie. Verder vindt u in deze agenda een selectie van de bestaande culturele activiteiten die aan de criteria van CurioCity beantwoorden.

>> Er is voorzien in een budget om nieuwe initiatieven te helpen opstarten en zo het aanbod van CurioCity verder te kunnen uitbreiden.Stuur uw culturele projecten naar cabinet.k.lalieux@brucity.be.

 
Zondag 15/03
Dimanche à la Maison –Huis van de Creatie
Van 14u tot 18u30: een namiddag vol creativiteit, theater, muziek en spelletjes voor het hele gezin.
Gratis
Meer info

 
Zondag 22/03
It’s my life and I do what I want – Théâtre Les Tanneurs
Om 15u, een speciale Curio City-voorstelling: een kort verhaal over een Europese kunstenaar uit de XXe eeuw, door Guy Dermul en Pierre Sartenaer. Prix de la Critique 2013 in de categorie Auteur.
5/8/12 €
Meer info

Se hace camino al andar – CENTRALE for contemporary art
Om 15u: vertrek van de CENTRALE of het Zsenne Art Lab voor een wandeling doorheen de stad in het gezelschap van Emilio Lopez-Menchero of Esther Ferrer. Performance in het kader van Performatik 2015.
Gratis
Meer info

Zaterdag 28/03
Kleine verhalen voor een lange nacht, Passa Porta Festival – Bronks
Om 18u: verhaaltjes voor het slapengaan, voor iedereen vanaf 6 jaar, door auteurs Gerda Dendooven, Mélanie Rutten en Fatima Sharafeddine. In het kader van het Passa Porta Festival.
6 €
Meer info

Zondag 29/03
Kidsparcours, Passa Porta Festival Le Wolf en Bronks
Van 11u tot 17u: talrijke activiteiten voor kinderen rond boeken en literatuur (voorlezen, poëzie, film, knutselen, slam,…)
Gratis
Meer info

 

En niet te vergeten: Emilio Lopez-Menchero & Esther Ferrer in de CENTRALE for contemporary art en Roberta Gigante in de C-BOX, open tijdens het weekend van 10.30 u tot 18.00 u. Glamour 30’s Fashion Expo, verlengd tot 19 april,in het Museum voor het Kostuum en de Kant en14-18 Brussel tikt Duits in het Museum van de Stad Brussel, open tijdens het weekend van 10 u tot 17 u.

 

 

Gerelateerde Artikels