Curio City

Geniet tijdens de weekends in de maand november met het hele gezin van culturele activiteiten, gratis of aan een zacht prijsje. En dat dankzij ‘CurioCity, een weekend, een uitstap!’. Een initiatief van de Stad Brussel, in samenwerking met een tiental culturele adresjes en actoren: Huis van de Creatie, Midis de la Poésie, Wolf, Les Dimanches du Conte, CEC-Espace Césaire, Maison de la Francité, … Eveneens in deze agenda: andere evenementen die aan de criteria van Curiocity beantwoorden.

Zaterdag 17 november

Le goûter des Cœurs de Bois – Koninklijk Theater Les Cœurs de Bois
Om 14.30 uur (voorstelling om 15 uur, deuren dicht om 14.55 uur): voorstelling ‘Le Cirque du Bord du Monde’ met aansluitend een vieruurtje (taart en drankje). Internationale voorstelling in het kader van ‘2018. Jaar van de Contestatie’.
€ 4/2
Hubert Stiernetstraat 2-4F – 1020 Laken
Meer info:

&

Petit Goûter de la Poésie– La Bellone
Van 14 tot 16 uur: in het kader van CurioCity organiseren Les Midis de la Poésie op een aantal zaterdagen doorheen het jaar poëtische vieruurtjes voor de allerkleinsten. Deze maand: poëzie en dans in ‘Quand on regarde, on danse déjà’, met acteurs en regisseurs Emilienne Flagothier en Aurélien Leforestier.
€ 3/2 voor iedereen
Vlaamsesteenweg 46 – 1000 Brussel
Meer info

&

Kitabu Samedis – CEC Espace Césaire
Van 10.30 tot 12.30 uur: twee zaterdagen per maand (tussen oktober en december) kan u in Espace Césaire komen kennismaken met de literatuur uit Afrika en de Caraïben. En dat in het kader van een gezellige, intergenerationele workshop. Animator-verteller Apollinaire Djouomou leest voor. Voor iedereen Deze maand: afspraak op 3 en 17 november.
€ 3 – reserveren noodzakelijk – vieruurtje wordt aangeboden en u schrijft gratis in bij de bibliotheek
Kunstlaan 19F – 1000 Brussel
Meer info

Zondag 25 november

De cantates van de Miniemen – Kerk van Sint-Jacob op de Koudenberg (nieuw adres!)
Om 17 uur: barokconcert. Al 35 jaar brengen het koor en het orkest van de Kapel van de Miniemen cantates van J.S. Bach. Elke vierde zondag van de maand (concerten van 45 minuten). Door de aanhoudende moeilijkheden in de Kapel van de Miniemenkerk heeft het team die locatie noodgedwongen moeten verlaten. Voortaan vinden de concerten plaats aan het Koningsplein, in de kerk van Sint-Jacob op de Koudenberg.
Gratis toegang
Koningsplein 1 – 1000 Brussel
Meer info

Verder niet te missen: het Museum van de stad Brussel, het Mode & Kant Museum, de GardeRobe MannekenPis en het Riolenmuseum, in het weekend open van 10 tot 17 uur. En ook: de CENTRALE, in het weekend open van 10.30 tot 18 uur.

Gerelateerde Artikels