CurioCity

Geniet van uw weekends en ontdek de vele culturele activiteiten op het programma van CurioCity. De activiteiten vinden zowel binnen als buiten plaats, ergens in de stad Brussel, en zijn voor iedereen toegankelijk, gratis of tegen een lage prijs. Sommige activiteiten kregen het label van CurioCity, zoals: de Dimanches à la Maison en de Petits matins de la Poésie. Maar ook andere, bestaande culturele initiatieven beantwoorden aan dezelfde criteria.

We willen het aanbod van CurioCity trouwens nog graag wat verruimen. Aarzel dus niet om ons uw culturele activiteiten te melden via het e-mailadres cabinet.k.lalieux@brucity.be.

Zondag 6/03

Eerste zondag van de maand – Museum voor het Kostuum en de Kant
Vanaf 10 uur: ter gelegenheid van de eerste zondag van de maand is de toegang gratis tot het Museum van de Stad Brussel en het Museum voor het Kostuum en de Kant. Gratis begeleide rondleiding (15 u. in het FR – 14 u. in het NL).
Gratis
Meer info

Zondag 13/03

Dimanche en famille – Cultureel centrum der Rijke Klaren
Om 15 uur: Kom op zondagnamiddag met het gezin tegen een vriendenprijs de uitzonderlijke voorstelling “Le syndrome de Walt” bijwonen, geregisseerd door Eric De Staercke.
€ 5/10/16
Meer info

&

Les dimanches du conte – Cultureel Centrum der Rijke Klaren

Om 15 uur: Of luister naar “A l’ouest de la lune” van Anne Guinot, een sprookje voor iedereen van 7 tot 77 jaar. “Les Dimanches du Conte” dragen het label van Curio City en verrassen ieder seizoen met vier extra voorstellingen om 15 uur en tegen een lage prijs.
€ 3/6
Meer info

Zondag 20/03

Wereldwaterdag – Riolenmuseum
Van 10 tot 17 uur: ter gelegenheid van de Wereldwaterdag op 22 maart is het Riolenmuseum de eerstvolgende zondag gratis toegankelijk.
Gratis
Meer info

&

Koor en Orkest van de Kapel van de Miniemen – Miniemenkerk
Om 10.30 uur: concert barokmuziek. J.S. Bach (BWV 234 Messe A-dur).
Gratis
Meer info

&

Sunday Family Brunch – La Tentation
Van 10 tot 14 uur: Een maandelijkse afspraak voor ontmoetingen en uitwisselingen tussen de verschillende generaties. Grootouders, ouders, kinderen en kleinkinderen komen samen rond workshops en schuiven samen aan tafel voor een brunch, gevolgd door een voorstelling. Voorstelling in samenwerking met Les Jeunesses Musicales “De Reisrus – Bonski!” door Andries Boone en Lennaert Maes (in het Nederlands).
Voorstelling: € 5/10 (brunch niet inbegrepen).
Meer info

Niet te vergeten! Vanaf 24 maart: Connected in de CENTRALE, Dany Danino in de CENTRALE.box en Niels Poiz in de CENTRALE.lab. Open tijdens het weekend van 10.30 tot 18 uur. Crinolines & Cie, de bourgeoisie in vol ornaat en Spiralis Mirabilis van Mireille Liénard in de Textile Box van het Museum voor het Kostuum en de Kant. Open tijdens het weekend van 10 tot 17 uur. En tot slot de tentoonstelling Renaissance van een uniek meesterwerk: Pieter Coeckes karton voor een wandtapijt. U kan de restauratiewerken live volgen in het Museum van de Stad Brussel met dezelfde openingsuren.

Gerelateerde Artikels