CurioCity

Straks is het weekend! Zin in een uitstapje zonder uw budget te kelderen? Denk aan CurioCity! In deze maandelijkse nieuwsbrief vindt u een selectie van gratis of goedkope weekendactiviteiten, zowel binnen als buiten, ergens in de Stad. Sommige activiteiten kregen het CurioCity label, zoals: de Dimanches à la Maison en de Petits matins de la Poésie. Ook andere, bestaande culturele initiatieven beantwoorden aan de criteria die CurioCity hanteert.

Organiseert u een activiteit en wil u die graag het CurioCity label meegeven? Stuur uw project gerust door naar cabinet.k.lalieux@brucity.be.

 ZONDAG 21/02

Dimanche à la Maison – Huis van de Creatie, Emile Bockstaelplein
Vanaf 14 uur: in deze carnavalstijd zijn slingers en sinaasappels niet uit de lucht! In het Huis van de Creatie kan u terecht voor een creatieve spelnamiddag en een voorstelling. Op het programma:
14 > 17 uur: Mascarade – kies voor een nieuw gezicht met andere ogen en oren. Minizik – muzikale gewenning voor kinderen vanaf 3 jaar. Chant des pistes en chambre noire – workshop zelf fotogrammen maken Familiefoto’s – poseer met het hele gezin in het gedroomde carnavalsdecor.
14.30 uur: The Intruder – circus- en theatervoorstelling door het gezelschap Off Road (60 min).
15.30 uur: Sysmito – muzikale show.
17.30 uur: Blemzia – moderne dansvoorstelling.
Doorlopend: spelletjes, yoga, een leeshoekje, een pingpong musical en allerlei lekkers om te proeven.
Gratis
Meer info

Sunday Family Brunch – La Tentation
Van 10u tot 14u : Sinds zijn eerste editie is de ‘Sunday Family Brunch’ uitgegroeid tot een maandelijkse vaste afspraak op zondag tussen verschillende generaties. Het is een moment om elkaar weer te zien, een gelegenheid om te genieten van cultuur, toegankelijk voor iedereen. Zondag 21/02 vieren ze Carnaval, kom verkleed!
5/10 € (voorstelling)
Meer info

ZONDAG 28/02

Gezinsnamiddag – Lilou et la musique enchantée – Rijke Klaren
Om 15 uur: Na de vloek van een gemene heks moeten de kleine Lilou en alle inwoners van het dorp het zonder muziek stellen. Lilou besluit naar de muziek op zoek te gaan en haar terug thuis te brengen! Beleef de reis van Lilou op de tonen van liedjes uit de hele wereld. Van Keltische folkmuziek over Gershwin, Argentijnse muziek en tal van anderen tot Debussy. Met Cassandre Ramos (piano en vertelstem) en David Escudero (viool).Vanaf 5 jaar.
Kinderen: € 5 / Volwassenen: € 10
Meer info

Een zondag in de CENTRALE – De CENTRALE
Om 11 uur: workshop beeldende kunst voor kinderen van 5 tot 10 jaar Klaar voor een reis van Brussel naar Istanbul? Ontmoet de kunstenaars die meewerkten aan de tentoonstelling ‘Mystic Transport’: Gülsün Karamustafa en Koen Theys. Onder leiding van plastisch kunstenares Olivia Mortier experimenteren de kinderen met verrassende technieken als ‘kitchen lithographie’ en keramiek. Ze maken samen ook een kortfilm in stop motion! Inschrijvingen: info@centrale-art.be – 02 279 64 44 (van maandag tot vrijdag).
Volwassenen kunnen tijdens de workshop deelnemen aan een geleid bezoek (inbegrepen in het toegangsticket), dat om 11.30 uur van start gaat.
Workshop: € 5
Toegangsticket: € 4, gratis voor -18 jaar.
Meer info

Niet te missen: de tentoonstellingen Mystic Transport met Koen Theys en Gülsün Karamustafa in de CENTRALE, Kasper Bosman in de CENTRALE.box en Aleksandra Chaushova in het CENTRALE.lab. Tijdens het weekend open van 10.30 tot 18 uur. Crinolines & Cie, de bourgeoisie in vol ornaat en Spiralis Mirabilis van Mireille Liénard in de Textile Box van het Museum voor het Kostuum en de Kant. Tijdens het weekend open van 10 tot 17 uur. En tot slot de tentoonstelling Renaissance van een uniek meesterwerk: Pieter Coeckes karton voor een wandtapijt. U kan de restauratiewerken live volgen in het Museum van de Stad Brussel met dezelfde openingsuren.

DAM1

 

 

 

Gerelateerde Artikels