CurioCity

In december en januari kan u de CurioCity ontdekken. Gratis of goedkope en voor iedereen toegankelijke culturele activiteiten, tijdens het weekend in een cultuurhuis of in de openbare ruimte op het grondgebied van de Stad. Een initiatief dat aan de basis ligt van onder meer de ‘Petits Matins de la Poésie’ in la Bellone, een nieuwe reeks ‘Dimanches du conte’ in het Cultureel Centrum der Rijke Klaren en de ‘Dimanche à la Maison’ in het Huis van de Creatie. Er worden ook andere, bestaande culturele activiteiten aangeboden die voldoen aan de criteria van CurioCity.

We willen het aanbod van CurioCity graag verruimen. Aarzel dus niet om ons uw culturele activiteiten te melden via het e-mailadres cabinet.k.lalieux@brucity.be.

Zondag 13/12

Sunday Family Brunch – La Tentation
Van 10u tot 14u : Sinds zijn eerste editie is de ‘Sunday Family Brunch’ uitgegroeid tot een maandelijkse vaste afspraak op zondag tussen verschillende generaties. Het is een moment om elkaar weer te zien, een gelegenheid om te genieten van cultuur, toegankelijk voor iedereen.
5/10 € (voorstelling)
Meer info

Koor en Orkest van de Kapel van de Miniemen – Miniemenkerk
Om 10u30 : concert van deze maand – J.S. Bach (BWV 225 et BWV 140) met Julius Stenzel (leiding), Bepke Keersmaekers (soprano), Jan Caals (tenore) en Joris Van Baer (basso).
Gratis
Meer info

Zondag 27/12

Dimanche en famille – Rijke Klaren
Om 15u : voorstelling « Menace sur la couronne ». In het Frans.
5/10/16 €
Meer info

Les Dimanches du Conte – Rijke Klaren
Om 15u : voorstelling « Givrés» met Anne Grigis. In het Frans.
3/6 €
Meer info

2016

Zondag 03/01

Eerste zondag van de maand – Musea van de Stad Brussel
Vanaf 10u : vrije toegang en gratis rondleiding “Crinolines & Cie” (Museum voor het Kostuum en de Kant) om 14u.
Gratis
Meer info

Een zondag in de CENTRALE – CENTRALE for contemporary art
Van 11u tot 12u30 : workshops on zondag. Een workshop beeldende kunst voor kinderen van 5 tot 10 jaar onder begeleiding van Olivia Mortier, kunstenares. Tijdens de workshop kunnen volwassenen een geleid bezoek van de tentoonstelling volgen (inbegrepen in de toegangsprijs) van 11u30 tot 12u30.
Meer info

Zondag 17/01

Dimanche à la maison – Maison de la Création 
Van 14u : crea-namiddag met optredens, muziek en spelletjes voor het hele gezin.
Gratis
Meer info

Sunday Family Brunch – La Tentation
Van 10u tot 14u: de Sunday Family Brunch die doorgaat op 17 januari 2016 wordt georganiseerd in het kader van EUROPALIA.turkey in samenwerking met ‘Jeunesses Musicales’.
5/10 € (voorstelling)
Meer info

Zondag 31/12

Dimanche en famille – Rijke Klaren
Om 15u : voorstelling « Déconcerto ». In het Frans.
5/10/16 €
Meer info

En dan zijn er natuurlijk nog de tentoonstellingen ‘Mystic Transport’ met Koen Theys en Gülsün Karamustafa in de CENTRALE for contemporary art, Gregory Buchert en, binnenkort, Kasper Bosman in de CENTRALE.box. Weifu en Ruifu Guo en, weldra, Aleksandra Chaushova in de CENTRALE.lab, die elk weekend geopend zijn van 10u30 tot 18u00. Tot slot evenmin te missen zijn Crinolines&Cie, de bourgeoisie in vol ornaat (1850-1890) en weldra Mireille Liénard met Spiralis Mirabilis (Textile Box) in het Museum voor het Kostuum en de Kant, open tijdens het weekend van 10u00 tot 17u00.

Gerelateerde Artikels