CurioCity

Zin om het aanbod aan gratis of goedkope culturele activiteiten te ontdekken, die tijdens het weekend in de maand november binnen of in de open lucht plaatsvinden in de Stad? Neem dan zeker eens een kijkje op onze agenda CurioCity waar voor iedereen toegankelijke activiteiten terug te vinden zijn. Ook deze maand staan er weer een paar vaste waarden op het programma, onder meer Petits Matins de la Poésie in la Bellone, een nieuwe reeks Dimanches du conte in het Cultureel Centrum van de Rijke Klaren en Dimanche à la Maison in het Huis van de Creatie. Daarnaast vind je op de agenda eveneens andere, bestaande culturele activiteiten die aansluiten bij het opzet van CurioCity.

We willen het aanbod van CurioCity trouwens nog graag wat verruimen. Heb je dus weet van een project dat in dit rijtje zou passen? Mail je voorstel dan naar cabinet.k.lalieux@brucity.be.

Zaterdag 7/11

Feest@BELvue– BELvue Museum
Van 10u00 tot 22u00: Aanstaande 8 november zal het BELvue museum de deuren van zijn permanente tentoonstelling over de Belgische geschiedenis sluiten om vervolgens totaal vernieuwd te worden. Bij die gelegenheid, stelt het BELvue tijdens een weekend een heleboel activiteiten voor waarvoor kinderen en volwassenen worden uitgenodigd.
Gratis
Meer informatie

Zondag 8/11

Feest@BELvue– BELvue Museum
Van 10u00 tot 18u00 :  BELvue stelt tijdens een weekend een heleboel activiteiten voor waarvoor kinderen en volwassenen worden uitgenodigd.
Gratis
Meer informatie

Zondag 22/11

Workshops Toverbos en Insjalet – Bronks
Om 14u00 en 16u00: workshop ‘Het toverbos’, poppenspel (3 tot 8 jaar).
Om 14u00 en 15u30: workshop ‘Insjalet’ om te leren, hoe je zelf een film maakt (8 tot 18 jaar).
Gratis, maar reserveren is onontbeerlijk.
Meer informatie

Zaterdag 28/11

Les Petits Mations de la Poésie – La Bellone
Van 10u30 tot 12u00: portretworkshop ‘un paysage’ met Dominique Goblet. Vanaf 5 jaar.
€ 2/3
Meer informatie

Zondag 29/11

Petite suite Kromatik + concert van het kwintet Et Caetera – Rijke Klaren
Om 15u00: muziektheater voor kinderen van 1 tot 5 jaar, Petit suite Kromatik laat hen proeven van muziek via de werken van Bach. De voorstelling wordt gevolgd door een concert van het blazersensemble en kwintet Et Caetera dat uit vijf jonge instrumentalisten van het Koninklijk Conservatorium van Brussel bestaat. Op het programma: muziek van de films van Walt Disney, Astor Piazzolla, een klassiek en romantisch repertorium alsook composities van de XXIste eeuw.
€ 5/10
Meer informatie

En dan zijn er natuurlijk nog de tentoonstellingen ‘Mystic Transport’ met Koen Theys en Gülsün Karamustafa in de CENTRALE for contemporary art, Gregory Buchert in de CENTRALE.box en Weifu en Ruifu Guo in de CENTRALE.lab, die elk weekend geopend zijn van 10u30 tot 18u00. Tot slot evenmin te missen zijn Crinolines&Cie, de bourgeoisie in vol ornaat (1850-1890) en Basecamp van Klaas Rommelaere, in het Museum voor het Kostuum en de Kant, open tijdens het weekend van 10u00 tot 17u00.

Gerelateerde Artikels