CurioCity

Ontdek nu de CurioCity agenda voor oktober. CurioCity laat je kennismaken met gratis of goedkope, voor iedereen toegankelijke culturele activiteiten die tijdens het weekend ergens in de Stad Brussel plaatsvinden, zowel binnen als in open lucht. Ook deze maand staan er weer een paar vaste waarden op het programma, onder meer Petits Matins de la Poésie in La Bellone, een nieuwe reeks Dimanches du conte in het Cultureel Centrum van de Rijke Klaren en Dimanche à la Maison in het Huis van de Creatie. Daarnaast vind je op de agenda ook andere, bestaande culturele activiteiten die aansluiten bij het opzet van CurioCity.

We willen dit aanbod graag verruimen. Heb je weet van een project dat in dit rijtje zou passen? Mail je voorstel naar cabinet.k.lalieux@brucity.be.

Zaterdag 3/10

NUIT BLANCHE 2015 – Sint-Katelijne en omgeving
Van 19u tot 5u: Duik het wonderlijke nachtleven in tijdens de 13de editie van NUIT BLANCHE, partner van MONS 2015. Het volledige programma vind je in de newsletter.
Gratis
Meer informatie

Zondag 4/10

 Ville de papier – Museum van de Stad Brussel

Om 16u, 17u en 18u: Woon tijdens NUIT BLANCHE in het Museum van de Stad Brussel de voorstelling ‘Ville de papier’ van Compagnie La Bande Passante bij in de Markten. Aan de hand van uitgeknipte, verlijmde en geplooide oude postkaarten uit het Stadsarchief Brussel komt de geschiedenis van Brussel weer tot leven. De hele voorstelling wordt gefilmd en op een scherm vertoond.
Gratis
Meer informatie

Eerste zondag van de maand – Museum van de Stad Brussel

Om 15u: Geleid bezoek waarbij wordt stilgestaan bij de topstukken van het museum ter gelegenheid van de gratis opening iedere eerste zondag van de maand (van 10u tot 17u).
Gratis
Meer informatie

150 prepared dc-motors, 230 kg wood, 180 m rope – CENTRALE for contemporary art

Van 10u30 tot 18u: Wie graag vroeg onder de wol kruipt, kan de installatie van de Zwitserse kunstenaar Zimoun, die tijdens NUIT BLANCHE in de CENTRALE wordt belicht, eveneens op zondag 4 oktober komen bezichtigen.
2,5 €
Meer informatie

Zondag 18/10

Les dimanches du conte, en famille – Cultureel Centrum van de Rijke Klaren
Om 15u: Anne Borlée brengt het verhaal ‘Pirate!’. Er was eens een verhalenvertelster van wie de overgrootvader een piraat was. Echt waar! Erewoord! Hoe ze dat weet? Ze vond een oude koffer, zijn koffer, en ontdekte daarin geheimen die er al jaren sluimeren…
Vanaf 6 jaar
6€/3€
Meer informatie

Zaterdag 31/10

Les petits matins de la poésie – Halloweenspecial – La Bellone
Van 10u30 tot 12u: Interdisciplinaire workshop ‘les morts rigolos’ met Chloé Schuiten (tekenen) en Antoine Boute (schrijven).
3€/2€
Meer informatie

Ook niet te missen: Crinolines&Cie, de bourgeoisie in vol ornaat (1850-1890), en de nieuwe expo van Textile Box, Basecamp, van Klaas Rommelaere, in het Museum voor het Kostuum en de Kant, open tijdens het weekend van 10u tot 17u. En dan is er nog de eerste tentoonstelling van het nieuwe CENTRALE.lab, Seek, van Weifu en Ruifu Guo, vanaf 15 oktober, en de expo Mystic Transport van Gülsün Karamustafa en Koen Theys in de CENTRALE for contemporary art vanaf 29 oktober. Te bezoeken tijdens het weekend van 10u30 tot 18u.

 

Gerelateerde Artikels