De Stad Brussel deelt 1.150 tickets aan senioren uit.

Woont u op het grondgebied van de stad Brussel en bent u minstens 65 jaar oud? Geniet van het initiatief van de schepen van Cultuur, die u dit seizoen gratis uitnodigt in het theater, bij dansvoorstellingen of in de opera. Twaalf Brusselse instellingen werken mee: het Koninklijk Parktheater, het Théâtre des Martyrs, Théâtre National, het Théâtre Les Tanneurs, de KVS, de Koninklijke Muntschouwburg, het Théâtre de Poche, Les Brigittines, CC Rijke Klaren en BOZAR.

Het vroegere initiatief van de Dienst Senioren werd in 2013 overgenomen door de schepen van Cultuur. Sindsdien werden dans en opera aan het theateraanbod toegevoegd. Het aantal uitgedeelde tickets steeg jaar na jaar. Op die manier krijgen senioren makkelijker toegang tot cultuur en krijgen toeschouwers zin om de bezochte zalen opnieuw op te zoeken of nieuwe adresjes te ontdekken. Naar het voorbeeld van alle culturele locaties in de Stad Brussel, genieten senioren er trouwens het hele jaar door van voordeeltarieven.

In de praktijk hebben senioren recht op 2 gratis tickets per voorstelling op 2 locaties naar keuze (zolang er plaatsen beschikbaar zijn). Eén uitzondering: in het Théâtre des Martyrs gaat het om een uniek abonnement voor 6 voorstellingen. In de Muntschouwburg moeten ze bij het afhalen van de tickets al de datum van de gewenste voorstelling kiezen. In de andere zalen kunnen ze na het ophalen van de tickets gewoon reserveren op een datum naar keuze. De actie startte begin september en loopt nog in de GardeRobe Manneken Pis op het huisnummer 19 van de Eikstraat, en dat van dinsdag tot zondag, tussen 10 en 17 uur. Wie de tickets komt ophalen, moet de identiteitskaart van elke begunstigde senior kunnen voorleggen. Let op, de tickets vliegen de deur uit!

Meer info op: 02 213 44 50 of hier.

 

Gerelateerde Artikels