Meer dan 1.200 gratis tickets voor 65-plussers

Ieder jaar na de zomervakantie deelt de Dienst Cultuur gratis tickets uit aan Brusselse senioren die een voorstelling willen bijwonen. Theaterstukken, dansvoorstellingen of opera: tijdens het cultuurseizoen 2018-2019 zijn ze op een tiental locaties in Brussel te bewonderen. De tickets worden geschonken aan wie 65 jaar of ouder is en op Brussels grondgebied woont. Senioren krijgen elk 2 tickets voor maximaal 2 locaties naar keuze (in functie van de beschikbare plaatsen). Dit jaar start de uitdeling op 4 december in de GardeRobe MannekenPis, Eikstraat 19. Let op: de tickets vliegen de deur uit!

De Stad Brussel wil cultuur voor iedereen toegankelijk maken, ook voor senioren. Het hele jaar door kunnen senioren van kortingen genieten. Om hen te stimuleren de culturele centra en hun programmatie te komen ontdekken, schenkt de Stad Brussel gratis tickets weg. Aanvankelijk waren dat uitsluitend theatertickets, maar sinds 2013 komen ook opera en dansvoorstellingen in aanmerking. Zo krijgen belangstellenden het hele seizoen de kans om kennis te maken met klassieke en meer hedendaagse werken.

Het Parktheater, het Théâtre des Galeries, het Théâtre des Martyrs, Het Nationaal Theater, Theaterzaal Les Tanneurs, de KVS, de Koninklijke Muntschouwburg, het Théâtre de Poche, Les Brigittines, het Cultureel Centrum Rijke Klaren en BOZAR zijn opnieuw partners van het initiatief.

Praktisch: de uitdeling start vanaf 4 september in de GardeRobe MannekenPis (Eikstraat 19 – 02 213 44 50), van dinsdag tot zondag, tussen 9 en 17 uur, tot alle tickets zijn uitgedeeld. Elke senior heeft recht op maximaal 2 tickets voor twee verschillende locaties naar keuze. Diegene die de tickets komt afhalen, moet de identiteitskaart(en) van de betrokkene(n) kunnen voorleggen om het thuisadres en de leeftijd via een kaartlezer te kunnen controleren.

Voor de Muntschouwburg moeten belangstellenden bij het afhalen van de tickets al de datum van de gewenste voorstelling kiezen. Voor de overige cultuurhuizen volstaat het om de gewenste voorstelling bij de betreffende locatie te reserveren in de loop van het seizoen. Enige uitzondering op de 2×2 tickets-regel: in het Théâtre des Martyrs kunnen senioren aanspraak maken op een abonnement voor zes voorstellingen die uitsluitend in die zaal plaatsvinden. Meer info op het nr. 02/279.64.33 of via e-mail naar: culture@brucity.be.

Meer info 

Gerelateerde Artikels