Brussel in feeststemming

Geniet van de kerstvakantie om met het hele gezin deel te nemen aan de talloze culturele evenementen die speciaal voor deze gelegenheid overal in Brussel worden georganiseerd. Een greep uit het aanbod.

Theater onder de kerstboom

Het festival Noël au Théâtre beleeft weldra zijn 35ste editie en nodigt klein (vanaf 2 jaar) en groot uit om de feestdagen met het gezin in de Brusselse theaters door te brengen. Dit jaar brengt het festival met onuitgegeven voorstellingen een eerbetoon aan “de allereerste keer”! Van 26 tot 30 december vinden bij negen festivalpartners, waaronder La montagne magique, het Théâtre National en het Théâtre Les Tanneurs, 20 voorstellingen plaats waarvan 8 premières, 3 eerste lezingen, een buitenbeentje en een avond met korte voorstellingen onder het motto “En short à Noël au Théâtre”.

Spot aan!

In Laken organiseren de vzw Laeken découverte, de vzw Picol en La Maison de la Création jaarlijks La Fête des Lumières: een muzikale, swingende en fonkelende parade die door de straten rondom het Bockstaelplein trekt. Een project waarbij inwoners en wijkverenigingen elkaar kunnen ontmoeten om de winterwende te vieren! Afspraak op woensdag 21 december om samen met ceremoniemeester Baudouin de Jaer en zijn artistiek team de terugkeer van het licht en het lengen van de dagen te vieren.

La Bellone nodigt uit

Ter gelegenheid van Plaisirs d’Hiver blijft La Bellone van 16 december tot 14 januari geopend voor het publiek. La Maison du Spectacle nodigt daarbij een scenograaf uit om zijn binnenplaats in te palmen en er het uitzicht van te veranderen tijdens de tentoonstelling “la Face B Side”. Kom kijken naar “The Truth, The Whole and Nothing but the Truth”, een werk van Nazanin Fakoor die in Teheran werd geboren en afstudeerde aan La Cambre. Ze speelt met weerspiegelingen, waardoor we de gevel in een andere virtuele ruimte te zien krijgen, vloeibaar en obscuur, tussen werkelijkheid en onwerkelijkheid in, een ruimte die verandert met elke beweging van ons lichaam.

Kerstliederen

Tijdens de duur van de kerstmarkt is de Sint-Catharinakerk, die zich ook op het parcours van Plaisirs d’Hiver bevindt, gastheer voor een concert van Polyphonia op 22 december. Op 21 december zal er ook een koorconcert zijn op de Grote Markt.

Op reis naar Azië

Het Théâtre royal Les Cœurs de Bois te Laken (Hubert Stiernetstraat, tussen nummer 2 en nummer 4f) presenteert u “Mademoiselle Chrysanthème” en zijn personages uit de Japanse mythologie en vervolgens “Shupan et l’Empereur” dat zich in China afspeelt. Twee poëtische verhalen die u kunt komen ontdekken tussen 21 december en 29 januari (55 minuten, geen voorstellingen op 24, 25 en 31 december en op 1 januari 2017). Vanaf 5 jaar.

En gelukkig nieuwjaar!

De reis naar Azië en de feestsfeer krijgen een verlengstuk tot eind januari met de grote parade voor Chinees Nieuwjaar die door de Chinese Ambassade in Brussel op 28 januari wordt georganiseerd. Afspraak in het stadscentrum, op de Grote Markt en langs de grote stadsboulevards

Gerelateerde Artikels