Feesten met cultuur

Tal van evenementen plaatsen cultuur centraal om dit jaareinde te vieren. Profiteer ervan om koorzangen te beluisteren op de Grote Markt, om het Feest van het Licht te bezoeken of met het gezin naar het theater te gaan. Leuke ideetjes als geschenk om van te genieten en te delen.

Spots aan!

In Laken organiseren het Huis van de Creatie en de vzw’s Laeken Découverte en Picol jaarlijks een grote muzikale, swingende en fonkelende parade in de straten: het Feest van het Licht.  Een project waarbij inwoners en wijkverenigingen op 20 december vanaf 16.30 uur elkaar kunnen ontmoeten om de winterzonnewende te vieren. Helpt u graag mee bij het maken van de lantaarns? Hier vindt u de nodige informatie.

Koren van Brussel

Vele jaren werden er ter gelegenheid van de eindejaarsfeesten Belgische koorzangen gebracht op de Grote Markt. Onder impuls van de schepen zijn het voortaan Brusselse koorzangen die ten beste worden gegeven op het mooiste plein ter wereld. U kunt ze beluisteren op 20 december vanaf 17 u. Het gaat om Equinoxe, een gemengd en intergenerationeel koor, en om het koor van de Académie Jean Absil.

Theater als geschenk

Trouw aan de traditie verwelkomt La montagne magique u met uw gezin op het festival “Kerstmis in het theater”. Dit jaar loopt het van 26 tot 30 december, met 7 voorstellingen voor kinderen, waarvan sommige voor kinderen vanaf 12 maanden: “Baby Macbeth”, “Jean Jean ou on a pas tous de la chance d’être cool“, “Grou!”, “Echapperons-nous?”, “La guerre des buissons”, “Shoes” en “Les peurs invisibles”. Ook andere theaters in Brussel openen hun deuren tot 31 december: Rijke Klaren met “Replay” en “Le syndrome de Walt”, het Koninklijk Parktheater met “Le Noël de Monsieur Scrooge”, en Theater Toone met “La Nativité”. Van 23 december tot 21 januari ten slotte presenteert theater Les Cœurs de Bois “Le Roi malade”. Meer informatie.

 

Gerelateerde Artikels