Klassieke muziek binnen ieders handbereik

Van 4 tot 10 augustus vindt de 11de editie plaats van het klassieke muziekfestival Classissimo: 7 uitzonderlijke concerten, telkens om 20 u. Vorig jaar maakte Classissimo zich los van het Brussels Summer Festival om een evenement te worden dat volledig door stad Brussel wordt georganiseerd. Het festival vestigde zich definitief in het Koninklijk Parktheater.

Omdat het na zijn tienjarig bestaan kampte met een gebrek aan zichtbaarheid, maakte het festival zich los van het Brussels Summer Festival, op initiatief van de schepen van cultuur. Sindsdien wordt het in nauwe samenwerking met de dienst Cultuur georganiseerd en heeft het een nieuwe huisstijl. Classissimo vestigt zich bovendien definitief in een culturele toplocatie van Brussel, namelijk in het Koninklijk Parktheater (Wetstraat 3), waar het sinds 2015 plaatsvindt. Deze samenwerking ontsproot uit het streven van de schepen van Cultuur om de vermenging van kunstdisciplines in de schoot van instellingen aan te moedigen.

Classissimo wil klassieke muziek voor zo veel mogelijk mensen toegankelijk maken, in een feestelijke zomerse sfeer, met een eclectisch programma maar ook met bewust laaggehouden prijzen en gratis inkom voor kinderen (€ 13 per concert in voorverkoop, € 17 aan de kassa. PASS voor 7 concerten aan € 50 in voorverkoop, € 65 de dag zelf. Gratis tot 10 jaar).

De nieuwe editie koppelt klassieke aan hedendaagse muziek, met zelfs een uitstapje richting tango, en stelt de piano, viool, fluit, cello en menselijke stem centraal. De concerten worden verzorgd door talentvolle artiesten die hoofdzakelijk afkomstig zijn uit Brussel en België: Eliane Reyes, Aleksey Semenenko, Florian Noack, Anne-Catherine Gillet, het Ensemble Carlo Van Neste, het ensemble Astoria, musici van het Koninklijk Conservatorium van Brussel en van de Muziekkapel Koningin Elisabeth, … Op het podium krijgen jonge virtuozen bovendien de kans om op te treden aan de zijde van gevestigde musici. Met hen (her)ontdekken we Beethoven, Rachmaninov, Schubert, Ravel, Rossini, Debussy, maar ook Saint-Saëns en Trenet, en nog vele anderen.

Meer info

Gerelateerde Artikels