Classissimo op eigen tempo

Deze zomer viert dit festival voor klassieke muziek zijn tiende verjaardag. Historisch gezien maakte het deel uit van het Brussels Summer Festival maar Classissimo wordt dit jaar zelfstandig. Van 4 tot 13 augustus laat het de muziek feestvieren in het Koninklijk Parktheater, waar het voortaan jaarlijks plaatsvindt.

Klassieke muziek feestelijk maken en toegankelijk voor zo veel mogelijk mensen, dat is de ambitie waarmee Georges Dumortier in 2007 Classissimo lanceerde. Dat vertaalt zich in een eclectische programmering waar klassiek en hedendaags hand in hand gaan, met werken van Mozart, Bizet, Rachmaninov, Satie, Debussy, Ravel, Schubert, … binnen ieders bereik. Zoals elk jaar dragen gevestigde namen en jong talent, vaak van Brusselse en Belgische academies en conservatoria, het programma. Een mooie kans voor jonge talenten om podiumervaring op te doen en op te treden aan de zijde van grote namen.

Op de affiche van deze nieuwe editie vindt u de pianiste Eliane Reyes, de violist Roby Lakatos, de jonge formatie “Quator Alfama” maar ook bijvoorbeeld de acteur Bruno Coppens en zangers van de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Om ook het jongste publiek te bereiken organiseert Classissimo een familieconcert op zondag 7 augustus om 16 uur: “le Carnaval des animaux” van Saint-Saëns (gratis toegang voor wie jonger is dan 12).

Tot 2015 was Classissimo een onderdeel van het programma van het BSF. Op impuls van het schepenambt voor cultuur maakt het festival er zich nu van los om zijn zichtbaarheid en verankering in het Brusselse culturele landschap te versterken. De organisatie verloopt voortaan in nauwe samenwerking met de dienst cultuur. Met die ingreep komt er ook een nieuwe huisstijl (die u kunt ontdekken op de affiche, zie pdf). Het festival vindt plaats in het prachtige kader van het Koninklijk Parktheater waar het voor het eerst neerstreek in 2015. Dit onthaal door Parktheaterdirecteur Thierry Debroux wordt officieel een jaarlijks weerkerend feit. Een kruisbestuiving die zowel het theater als het festival toelaten om een nieuw publiek te bereiken.

De ticketprijs wordt bewust aantrekkelijk gehouden (€ 13 in voorverkoop en € 17 op de dag zelf; PASS aan € 65 voor 7 concerten).

Arduinkaai 7
1000 Brussel

Gerelateerde Artikels