Gelukkig Nieuwjaar! 新年快乐!

Kom samen met ons het Chinese Nieuwjaar vieren, voor het eerst op de Grote Markt en in de straten van Brussel! Nu zaterdag 6 februari zal een grote parade voor een feestelijke stemming in de binnenstad zorgen. Ze wordt georganiseerd door de Chinese ambassade en de Stad Brussel, en ook de Chinese gemeenschap van België zal eraan deelnemen.  

De feestelijkheden gaan van start om 14 u. op de Grote Markt. Zoals het ritueel het wil, zullen de eregasten samen de slapende draken en leeuwen wakker maken en zo het startschot geven om 14.30 u. Meer dan tien groepen van Chinese en Belgische kunstenaars zullen meedoen en ook groepen uit Peking en Shanghai komen naar Brussel. Alles samen zullen meer dan 400 artiesten deelnemen aan demonstraties dans (waaronder de leeuwendans en de drakendans), folkloremuziek (opera van Peking) en gevechtssporten (wushu).

Daarna trekt de stoet over het Muntplein en langs de Anspachlaan om ten slotte halt te houden op het Beursplein om 16.30 u. Rode lantaarns zullen de boulevard versieren en het stadhuis wordt verlicht in de kleuren van China. Manneken Pis wordt voor de gelegenheid getooid in traditionele Chinese kledij om 15u. Iedereen is welkom om tijdens de festiviteiten het begin van het jaar van de Aap te komen vieren!

6/02
Vanaf 14 u tot 17.30 u.
Gratis
Grote Markt en Beurs
poster