Experimentele ruimte voor jonge kunstenaars

Om haar programmering voor 2016-2017 vast te leggen, lanceert CENTRALE.lab, de expositieruimte voor nieuwe Brusselse creatievelingen van de CENTRALE, een oproep aan kunstenaars jonger dan 35 jaar.

Zoals we reeds aankondigden in 2015, is CENTRALE.lab de nieuwe experimentele ruimte van het centrum voor hedendaagse kunst van de stad Brussel. Het ligt op een steenworp van de Centrale, ter hoogte van het Sint-Katelijneplein nr. 16. Deze nieuwe tentoonstellingsruimte van 70 m² op twee verdiepingen biedt aan zes laureaten de mogelijkheid om een eerste solotentoonstelling op poten te zetten in een institutioneel kader, voor een duur van zes weken. Dit initiatief sluit aan bij de ambitie van het Schepenambt van Cultuur om opkomende Brusselse kunstenaars nog meer te steunen door hun een uitstalraam in het stadscentrum en professionele ondersteuning te bieden.

De programmering wordt vastgelegd na een jaarlijkse oproep, waarover u hier meer kunt lezen. Alle artistieke disciplines komen in aanmerking: schilderkunst, fotografie, beeldhouwkunst, textiel, tekeningen, videokunst, illustraties, … Al wie in het Brussels Gewest gedomicilieerd is en niet ouder is dan 35 jaar, mag deelnemen. De dossiers moeten uiterlijk op 30 oktober 2016 ingediend zijn.

Meer info

(c) P. de Gobert

Gerelateerde Artikels