De CENTRALE bruist

Tegelijk met de tentoonstelling ‘Private Choices’ organiseert de CENTRALE in maart nog een aantal evenementen. Het Centrum voor Hedendaagse Kunst richt zich resoluut naar buiten toe, en verankert zich nóg duidelijker in het Brusselse landschap. En dat via een artistieke interventie op de campus van de ULB en een ontmoetingsdag voor Brusselse verzamelaars. De CENTRALE investeert ook in aanstormend talent, dat over twee tentoonstellingsruimten kan beschikken: de box en het lab. Daarin zijn deze maand twee jonge kunstenaars te gast.

Say Cheese!

Op de Solbosch-campus van de ULB loopt de hele maand maart het festival BLC – Bruxelles Libre Culture. Elke dag van de week worden alle kunstdisciplines van ’s middags tot ’s avonds in de kijker gezet tijdens uiteenlopende permanente of tijdelijke activiteiten overal op de campus. Samen met Recyclart, toont de CENTRALE er op 13, 22 en 30 maart (tussen 11 en 14 uur) de performance ‘Photomaton’ van de Brusselse kunstenaar Vincen Beeckman. Na België en Frankrijk met zijn reizende photomaton te hebben doorkruist, strijkt de artiest neer op de Paul Hégerlaan in de hoop studenten te ontmoeten. In de cabine start de fotograaf zelf een gesprek in de duisternis. Thema: identiteit.

Ontsluierde Brusselse passies

Op 28 maart (van 9 tot 17.30 uur) organiseert de CENTRALE voor de tweede keer een ontmoetingsdag voor verzamelaars. De eerste vond plaats in het kader van de tentoonstelling ‘Invitation au voyage’, die samen met de ADIAF werd opgezet om de 10de verjaardag van de Prijs Marcel Duchamp te vieren. Dit jaar sluit de ontmoeting aan bij de tentoonstelling ‘Private Choices’, die 11 Brusselse verzamelingen van hedendaagse kunst samenbrengt. Aan de hand van getuigenissen en lezingen door vooraanstaande spelers op de Brusselse scene, wordt het belang van Brusselse verzamelaars benadrukt. Programma en (verplichte) inschrijvingen: anouchka.rauzer@brucity.be. 

Nieuwe tentoonstellingen in de box en het lab

De experimentele ruimten van de CENTRALE, de box en het lab, verwelkomen vanaf 29 maart twee nieuwe tentoonstellingen rond opkomende artiesten. Kunstenares Lola Pertsowksy (laureate van de projectoproep van het CENTRALE.lab) is in het lab te gast met haar project ‘Monades’. De Brusselse fotografe Sarah Lowie eigent zich de box toe met ‘Chaque jour, je suis avec toi’. Sarah Lowie won in 2017 de Prijs van de Stad Brussel tijdens de Prix Médiatine, waardoor ze nu in de CENTRALE mag tentoonstellen. De vernissages staan gepland op 28 maart om 18.30 uur.

 

Gerelateerde Artikels