De CENTRALE in beweging

‘BXL UNIVERSEL’, de verjaardagstentoonstelling die de CENTRALE wijdde aan hedendaagse kunst en volkscultuur in Brussel, trekt naar Parijs. Ze zal er van 14 juni tot 3 september te zien zijn in het Centre Wallonie-Bruxelles. De CENTRALE.box en het CENTRALE.lab ontvangen vanaf 28 juni twee nieuwe tentoonstellingen

Bonjour, Paris!

De CENTRALE vierde in 2016 haar 10de verjaardag. Voor die gelegenheid wijdde het Centrum voor Moderne Kunst zijn hoofdtentoonstelling aan de stad Brussel. ‘BXL UNIVERSEL’ brengt hulde aan de Brusselse mentaliteit en aan het kosmopolitisch en surrealistisch karakter van de stad. En dat aan de hand van werken van kunstenaars die zich lieten inspireren door Brussel en elementen uit de Brusselse folklore. De tentoonstelling trekt in een ietwat aangepast opzet naar Parijs en wordt binnen enkele dagen geopend in het Centre Wallonie-Bruxelles (Rue Saint-Martin 127-129,75004 Parijs). Maken o.a. deel uit van de tentoonstelling: de machine van Franz Gsellmann, de plantaardige installaties van Lise Duclaux, de polymorfe installaties van Charlemagne Palestine en Kendell Geers en de foto’s van Vincen Beeckman en Kurt Ryslavy. De ideale gelegenheid om met volle teugen te genieten van de Brusselse diversiteit en eigenheid!

Ruimte voor jong talent

In de Brusselse CENTRALE loopt momenteel de tentoonstelling ‘Où sont les sons? Where are Sounds?’, rond geluiden in de kunst. In de CENTRALE box (Sint-Katelijneplein 44) is vanaf 29 juni de installatie ‘On Random Walks‘ van de Duitse kunstenares Franziska Windisch te zien. Het CENTRALE lab (Sint-Katelijneplein 16) maakt op diezelfde datum plaats voor de eerste solotentoonstelling ‘La ville des vivants‘ van de jonge Brusselse artiest Mostafa Saifi Rahmouni. Iedereen welkom op de vernissages, op 28 juni om 18.30 uur! Tot 11 juni kan u nog het werk van Floris Vanhoof en Zoé Schreiber komen ontdekken.

 

 

 

 

Gerelateerde Artikels