De CENTRALE bruist van energie

Om de tentoonstelling BXL UNIVERSEL in schoonheid af te sluiten, organiseert de CENTRALE in maart twee festivals: Performatik en Passa Porta. Beeldende kunsten, performances en literatuur ontmoeten elkaar in de speelse smeltkroes van het hedendaags kunstencentrum.

Om verschillende disciplines en doelgroepen dichter bij elkaar te brengen en te mixen, lopen de culturele projecten in de CENTRALE vaak in samenwerking met derden. Verschillende spelers werkten mee aan de tentoonstelling rond de stad Brussel en de kunstenaars die ze wist te inspireren: BXL UNIVERSEL. Vóór die op 26 maart wordt afgesloten, lopen er nog twee initiatieven.

De CENTRALE organiseert een conferentie van het Passa Porta Festival. Dat festival van 24 tot 26 maart brengt een honderdtal Belgische en internationale auteurs in Brussel samen rond literatuur (meer info). In dat kader wordt de Vlaamse schrijver Christophe Van Gerrewey op 25 maart om 17.30 uur in de CENTRALE verwacht om toelichting te geven bij de ‘Story Generator’ (een soort verhalenmachine die in de CENTRALE te zien is), een werk van de Belgische beeldende kunstenares Ana Torfs, die de auteur uitnodigde. Om 14.30 uur wordt ook een bezoek door Caroline Lamarche aan de tentoonstelling (FR) georganiseerd.

Op zondag 26 maart verwelkomt de CENTRALE in het kader van het Performatik Festival (van 24 maart tot 1 april) de Amerikaanse kunstenaar Charlemagne Palestine voor zijn performance ‘strummminggg in charleworlddd!!!’. Daarmee verwijst hij naar een werk dat in het kader van BXL UNIVERSEL werd tentoongesteld: een instrument, bedekt met pluchen beestjes. De componist, videomaker, performer, schilder en bedenker van installaties woont tegenwoordig in Brussel.  Te ontdekken vanaf 20.30 uur (€ 16).

Meer info

 

Gerelateerde Artikels