Kunstenaars à la carte

280 beeldende kunstenaars (professionals én amateurs) uit Brussel onder één dak in het centrum van de stad?  Dat kan alleen maar tijdens Carte de Visite | ARTopenKUNST! Van 10 tot 12 februari kunnen bezoekers hun creaties ontdekken in de Schildknaapstraat 50.  Elke deelnemende artiest stelt 3 werken voor.  De meest uiteenlopende kunstvormen komen aan bod. In totaal worden op de 6 verdiepingen van het uitzonderlijke pand meer dan 800 weken tentoongesteld. De toegang is gratis!

Het voormalig Vanderborghtgebouw herbergt zowat 6.000 m² tentoonstellingsruimte in het hart van Brussel.  Het beheer van de locatie is in handen van de schepen van Cultuur. Al vier jaar stelt die het pand een weekend lang ter beschikking van plaatselijke kunstenaars, in het kader van het evenement Carte de Visite | ARTopenKUNST. Alle beeldende kunstenaars ouder dan 18 die op het grondgebied van de stad wonen of werken, kunnen gratis en zonder verdere selectie inschrijven.  Vorig jaar waren er meer dan 230 inschrijvingen. In 2017 zijn ze met 280, en meer dan de helft onder hen neemt voor het eerst deel. De Dienst Cultuur verwacht voor deze editie dan ook duizenden bezoekers.

Cartedevisite artopenkunst 2016 Eric Danhier_EDAN0839

Zowel het publiek als de kunstenaars zelf, kunnen het hele weekend stemmen voor hun favoriete werken. Op zondagmiddag worden twee prijzen van telkens € 1.000 aan de gelukkige winnaars overhandigd.  Op die manier wordt het artistiek talent in de stad extra ondersteund.  In de loop van het weekend worden daarnaast ook workshops voor alle leeftijden georganiseerd.  In de mailboxen kunnen bezoekers een boodschap achterlaten voor de kunstenaars die hen wisten te raken.

De vernissage vindt plaats op 10 februari om 18 uur. De tentoonstelling loopt op zaterdag van 11 tot 19 uur en op zondag van 11 tot 18 uur. Zondag om 16.30 uur is het tijd voor de prijsuitreiking.

Cartedevisite artopenkunst 2016 Eric Danhier_EDAN0668 (2)

Meer info

(c) E. Danhier

Gerelateerde Artikels