Kunst op elke verdieping

Van 12 tot 14 februari bent u van harte welkom in het voormalige Vanderborghtgebouw voor een nieuwe editie van Carte de Visite | ARTopenKUNST. 230 Brusselse beeldende kunstenaars, zowel amateurs als professionals, worden er voorgesteld en zullen ook zelf aanwezig zijn ter gelegenheid van deze grote gratis collectieve tentoonstelling.

Sinds drie jaar doet de dienst Cultuur, op initiatief van de schepen van Cultuur, een beroep op de beeldende kunstenaars die in de stad Brussel gedomicilieerd zijn of er hun atelier hebben. Ze worden allemaal uitgenodigd om 3 van hun werken 3 dagen lang tentoon te stellen op een centrale plaats die gratis toegankelijk is, in de Schildknaapstraat 50. Vorig jaar waren 210 kunstenaars present. Dit jaar werd de oproep verspreid onder 230 kunstenaars, zowel mensen die al deelgenomen hebben als nieuwkomers.

De tentoonstelling is verdeeld over de 6 verdiepingen en zowat 6000 m² van het voormalige Vanderborghtgebouw. De kunstenaars die de ruimte een weekend lang zullen delen, hebben allemaal een verschillende opleiding gehad en gebruiken verschillende technieken. Installaties, projecties, foto’s, beeldhouwwerken, textiel, juwelen, collages, schilderkunst, tekeningen en andere disciplines zorgen voor een multidisciplinair geheel. Die brede waaier geeft aan hoeveel verschillende en hoogstaande talenten onze stad wel telt.

En daar draait het om bij Carte de Visite | ARTopenKUNST: lokale kunstenaars in de kijker zetten. Voor sommigen is het de eerste keer dat ze hun werk aan het publiek laten zien. Bovendien wil Carte de Visite er ook voor zorgen dat kunstenaars en het grote publiek elkaar gemakkelijker kunnen ontmoeten. De deelnemers worden aangemoedigd om zoveel mogelijk aanwezig te zijn tijdens het weekend en hun visitekaartjes op zak te hebben. Die werden trouwens gemaakt door de dienst Cultuur.

Bezoekers en kunstenaars worden ook uitgenodigd om te laten weten wat hun lievelingswerk is en om te stemmen voor de “Publieksprijs” en de “Prijs van de kunstenaars”. Zondag aan het einde van de namiddag zullen de prijzen, elk ter waarde van 1000 euro, aan de winnaars overhandigd worden (de namen worden bekendgemaakt in de volgende Newsletter). Via een “kunstenaarsmuur” die bestaat uit 230 brievenbussen kunt u bovendien een bericht achterlaten voor een of meerdere artiesten.

Het bezoek wordt aangevuld met twee activiteiten op maat van kinderen en gezinnen:

  • het Super Kastar Game, een ludiek bezoek in de vorm van een zoektocht, voor kinderen van 7 tot 17 jaar.
  • En in het KIDS-atelier kunnen de allerkleinsten hun creativiteit de vrije loop laten.

U vindt alle kunstenaars en het programma van deze 3e editie op de website www.expocartedeviste.be. We hopen u allemaal te mogen verwelkomen op de opening van de expo, op vrijdag 12 februari vanaf 18 u.

12/02: vernissage om 18 u.
13/02: tentoonstelling van 11 tot 19 u.
14/02: tentoonstelling van 11 tot 18 u., prijsuitreiking om 16.30 u.

Vrije toegang
Voormalig Vanderborghtgebouw
Schildknaapstraat 50
1000 Brussel
Plus d’infos

EDAN7976 EDAN7801 EDAN7969

 

Gerelateerde Artikels