Directrice van de CENTRALE gelauwerd met ereteken

In februari overhandigde de Oostenrijkse ambassade in België het Gouden Ereteken van Verdiensten voor de Republiek Oostenrijk, toegekend door de president, aan Carine Fol, directrice van de CENTRALE.

Het ereteken werd haar overhandigd door de ambassadeur Jürgen Meindl voor haar jarenlange ondersteuning en promotie van Oostenrijkse kunstenaars en in het bijzonder van de art brut. Zo presenteerde Carine Fol in 2012 het werk van Arnulf Rainer en Emil Siemeister voor de tentoonstelling “Identities TOO” in Geel. Bovendien stond de artistieke directrice van de CENTRALE aan de wieg van een performance met Philipp Gehmacher (Performatik 2013). In 2015 koos Carine Fol voor de tentoonstelling “MONSens” in de culturele hoofdstad van Europa de werken van Josef Hofer, August Walla, Heinrich Reisenbauer, Johann Garber en Karl Vondal van het Museum Gugging in Neder-Oostenrijk. Ze plant bovendien een tentoonstelling van de Oostenrijkse kunstenaars Kurt Ryslavy en Franz Gsellmann in oktober 2016.

De CENTRALE hecht in zijn programmatie een grote belangstelling aan buitenlandse artiesten en brengt ze in verband met Belgische en Brusselse artiesten. Ontdek in dit opzicht de tentoonstelling « Connected » vanaf 24 maart die meer dan 20 Belgische en buitenlandse artiesten verenigd voor het 10 jarig bestaan van de CENTRALE. Deze erkenning bewijst dat kunst geen grenzen kent.

 

 

Gerelateerde Artikels