Cultuurboulevard

Om uw woensdag- en zaterdagnamiddagen in het stadscentrum gratis op te vrolijken, verzamelde de Stad Brussel een leuke mengeling van sport, vrijetijdsbestedingen en cultuur onder de noemer “BXLoveSummer”. Het culturele luik werd verzorgd door de Dienst Cultuur en vindt elke woensdag en om de andere zaterdag van 29 juni tot 27 augustus plaats op de boulevards. Het programma staat boordevol dans, circus, fanfare en muziek.

Breakdance op woensdag

Op elke woensdag in juli en augustus is het van 18 tot 20 u. tijd voor breakdance-demonstraties, in groep of solo. De ferventste liefhebbers kunnen het er zelf op wagen aan de zijde van professionele dansers.

Cultuur in de spotlights

Om de andere zaterdag kunt u zich laten meevoeren door het eclectische en multidisciplinaire programma. Er is voor elk wat wils: een fanfare met Oost-Europese klezmermuziek genaamd “Les taupes qui boivent du lait”, de koorddansers van compagnie Chaussons Rouges, het Venti Nuovi-ensemble, de 20 dansers van VIVA (Albert Guesada & De Genoten), de 9 percussionisten van Velotronix, de circusartieste Elodie Donaque, het a capella-trio “Les Divas Dugazon”, de coverband “Nerds” en vele anderen.

Net als vorig jaar zijn de infrastructuureisen gering en blijft het geluidsvolume beperkt om ieders rust te respecteren. Dynamische beats worden afgewisseld met rustigere optredens zodat iedereen zijn gading vindt. Een cultureel hoogstaand evenement aanbieden dat toegankelijk is voor iedereen, dát is het voornaamste doel. Daarnaast is #BXLoveSummer een uitstekende kans om de overwegend Belgische en Brusselse artiesten zichtbaarheid en een uniek podium te bieden. Ontdek het volledige programma op www.summer.brussels.be.

Gerelateerde Artikels