Zomer in de stad

Wie de volledige zomer of een deel ervan in Brussel doorbrengt, kan zich verheugen over twee grootse evenementen: BXLOVESUMMER, van 1 juli tot 31 augustus op het Beursplein, en Brussel Bad, van 7 juli tot 13 augustus langs het kanaal. Op initiatief van de schepen van Cultuur vinden er allerlei dansoptredens, concerten en filmvertoningen plaats.

BXLOVESUMMER

Vanaf 1 juli nodigt stad Brussel je uit op tal van culturele en sportieve activiteiten in het voetgangersgebied met BXLOVESUMMER. Naast het traditionele breakdance-event elke woensdag om 18 uur, biedt het culturele luik dit jaar enkele mooie verrassingen.

Afspraak elke zaterdag om de 14 dagen vanaf 16 uur voor concerten en nog zoveel meer. Op het programma staan een reis naar het Buenos Aires van de jaren 40 (concert, tangoworkshop en bal) op 1 juli, een ensembleconcert door het Nationaal Orkest van België op 15 juli en een reis door diverse Spaanse regio’s met het Fiesta Iberica en la Bolsa – Olé! (concert, initiatie in Keltische en Arabisch-Andalusische dansen en bal) op 29 juli. Op 12 augustus is er de Lindi-hopnamiddag “Swing in the Street” (concert, initiatie en bal) en op 19 augustus een nieuw ensembleconcert door het Nationaal Orkest van België.

Brussel Bad

Op 7 juli opent Brussel Bad. Al enkele jaren vinden daar twee culturele evenementen plaats, waarvan het ene zich focust op muziek (LET IT BEACH) en het andere op film (L’heure d’été).

Het podium van LET IT BEACH presenteert elk jaar op vrijdag- en zaterdagavond in totaal 24 Brusselse groepen die in de muzikale actualiteit staan. Bovendien treden er op zondagnamiddagen zes bands op voor het jonge publiek. Dit jaar is er een belangrijke wijziging want dit evenement vindt voortaan binnen plaats, in de zaal The Club op de linkeroever, waar dit jaar ook Brussel Bad plaatsvindt.

L’Heure d’été is een in- en outdoorfestival dat wordt gedragen door CINEMA GALERIES en waarbij elk jaar een bepaalde stad centraal staat. Voor deze editie worden de spots gericht op TOKYO met een vijftigtal films van zowel toonaangevende als meer populaire cineasten. Elk jaar vinden er in samenwerking met de schepen van Cultuur vijftien van deze uitzonderlijke vertoningen in openlucht plaats op de site van Brussel Bad.

Het programma van deze evenementen toont een grote diversiteit aan genres en getuigt van de wil om talrijke getalenteerde kunstenaars en culturele partners die overwegend uit Brussel komen voor het voetlicht te halen. Het uitgelezen moment om kosteloos en zonder Brussel te verlaten op reis te trekken en nieuwe horizonten te ontdekken!

Gerelateerde Artikels