Cultiveer uw zomer!

De komende twee maanden valt er in Brussel heel wat cultuur te beleven. Laten we ons overzicht beginnen met de programmering die voorzien is voor Brussel Bad: projecties van operaregistraties, filmvoorstellingen in openlucht, concerten en dansinitiaties. Een gratis aanbod dat bewust veeleisend maar toegankelijk is en dat nu al sedert meerdere jaren wordt aangeboden door het schepenambt voor cultuur. En dit met vermaarde partners als cinema GALERIES en de Munt, die voor deze gelegenheid worden uitgenodigd om hun vaste stek te verlaten.

Opera-aperitief

Ook dit jaar wordt een groot scherm geplaatst op onze stadspromenade. Elke woensdagavond (van 13/07 tot 3/08, om 22 uur) worden opera’s vertoond die tijdens het seizoen 2015-2016 werden opgenomen in de Munt: “l’Elisir d’amore” van Gaetano Donizetti, “Powder Her Face” van Thomas Adès en “Hänsel und Gretel” van Engelbert Humperdinck. Een unieke kans om opera in een niet-alledaagse context te ontdekken.

Stap over op het zomeruur

Op datzelfde scherm zullen elke donderdag, vrijdag en zaterdag (van 8/07 tot 6/08, behalve op 5/08, om 22 uur), 13 films vertoond worden van het openluchtfilmfestival “L’Heure d’été”. Zoals elk jaar staat er een stad centraal. In 2016 is dit Madrid, met films van Pedro Almodovar, Alex de la Iglesia, Alejandro Amenabar … uit de periode 1961 tot 2006. Dit festival met in totaal een vijftigtal geplande vertoningen, heeft zowel een indoor- als een outdoorversie en vindt ook plaats bij organisator cinema GALERIES. Bij slecht weer gaan de opera- en filmprojecties door in cinema GALERIES.

Op de scene van “Let It Beach”

Tot slot is er op vrijdag, zaterdag en zondag (van 1/07 tot 7/08) ook plaats voor muziek. Het podium van Brussel Bad is voorbehouden voor Belgische en Brusselse opkomende talenten en gevestigde namen. Dit jaar treden er 31 artiesten op tijdens het festival “Let it Beach” dat door de dienst cultuur wordt georganiseerd. Blues, rock, pop, heavy, electro … elke dag krijgt zijn mix van stijlen met Black Mirror, Moaning Cities, Bernard Orchestar, Elles et Ga, Mountainbike, Aboubacar Traoré … Het festival brengt op zondagnamiddag ook zes concerten voor een jong publiek. En op het einde van de dag kan het publiek zich wagen aan Lindy Hop met de lesgevers van Easy-Swing. Als nieuwigheid dit jaar is er een flyer en een internetsite gewijd aan dit festival, letitbeach.brussels. U maakt er kennis met de diverse bands en hun recent werk. Een mooie exposure en een extra duwtje in de rug voor deze artiesten.

Meer info

Gerelateerde Artikels