Doe mee aan de wedstrijd en maak kans op tickets voor de 5e editie van het Brussels Piano Festival!

Jaarlijks nodigt het Brussels Piano Festival enkele internationaal gerenommeerde pianisten uit om op te treden in het uitzonderlijke kader van het Stadhuis. Dit jaar zullen Phillip Shovk (AUS), Henry Wong Doe (NZ), Adrienne Hauser (HU) en Chihiro Hosowaka (JP) respectievelijk op 6, 13, 20 en 27 oktober een concert geven. De recitals vinden plaatsen om 20 uur in de Gotische Zaal. In deze nieuwsbrief maakt u kans om 5×2 tickets te winnen voor het concert van uw keuze.

Het Brussels Piano Festival viert dit jaar zijn 5e verjaardag. Het festival ontstond op initiatief van de voormalige burgemeester, Freddy Thielemans. Het onderscheidt zich door de keuze van uitgenodigde pianisten. Op de affiche prijken geen namen die u doorgaans terugvindt in andere programma’s. Het festival heeft zich als doel gesteld om pianovirtuozen uit de vier uithoeken van de wereld uit te nodigen die internationaal carrière maken, maar afwezig blijven op onze podia.

Tijdens de vorige edities van het festival waren onder meer Florian Noack, een van de meest beloftevolle pianisten van ons land die onlangs nog werd bekroond met een internationale prijs, Tomoki Sakata, jonge Japanse pianist en een van de grote beloften van de Japanse pianowereld, en Kun-woo Paik, heus icoon in Japon, te gast in Brussel.

Dit jaar gaat het Brussels Piano Festival verder op dit elan met Phillip Shovk, puur product van de Russische school en winnaar van talrijke internationale wedstrijden. Hij komt vanuit Sydney waar hij woont en les geeft. Henry Wong Doe was halve finalist tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd. Sindsdien viel hij onder meer in de prijzen tijdens het internationale pianoconcours van Sydney. Hij komt voor deze gelegenheid speciaal vanuit de Verenigde Staten naar Brussel. Adrienne Hauser is een nog tamelijk onbekende Hongaarse pianiste. Zij is wellicht meer bekend van de duo optredens met haar ex-man Zoltan Kocsis. Vandaag reist zij de wereld rond als soliste. En dan last but not least de Japanse Chihiro Hosowaka, een wonderbaarlijke, jonge en charismatische pianiste. Zij speelt met evenveel talent Mozart als jazz. Marc Castelain, artistiek directeur van het Festival, heeft haar horen spelen op het Festival van Montreux en heeft ons verteld over het enthousiasme waarmee zij werd onthaald.

Kom naar het festival en woon op 6, 13, 20 of 27 oktober 2015 een of vier recitals bij. Wij schenken 5×2 tickets aan de lezers van de nieuwsbrief. Om kans te maken op tickets voor het concert van uw keuze, hoeft u gewoon vóór 4 oktober 2015 00u00 een e-mail te sturen naar het volgende adres: newsletter.culture@brucity.be.De winnaars worden per loting gekozen en zullen via e-mail op de hoogte worden gebracht.

6, 13, 20 en 27/10/2015
Om 20u
Gotische Zaal
15 €, online reserveren

Stadhuis
Grote Markt
1000 Brussel
Meer informatie

Gerelateerde Artikels