De Brussels Jazz Marathon viert zijn 20ste verjaardag!

Van 22 tot 24 mei swingt onze hoofdstad op het ritme van de jazz. Tijdens het bekende Brusselse jazzfestival verwelkomt Brussel meer dan 700 zangers en muzikanten en wordt de stad vanbinnen en vanbuiten omgetoverd tot Hoofdstad van de Jazz. Op de Grote Markt, de Zavel, het Sint-Katelijneplein, maar ook in Elsene, op het Fernand Cocqplein en voor het tweede jaar op rij op het Luxemburgplein, geven artiesten het beste van zichzelf op de indrukwekkende openluchtpodia. Tijdens het weekend openen heel wat cafés, clubs, feestzalen en hotels hun deuren voor artiesten en het publiek, helemaal gratis!

Op 20 jaar tijd heeft de Brussels Jazz Marathon een mooie reputatie opgebouwd in Brussel en in het buitenland. Op de affiche staan overwegend Belgische, maar ook internationale artiesten, die hulde brengen aan grote namen uit de wereld van de jazz en afgeleide genres zoals funk, blues, world en latino. Ook jong talent mag niet ontbreken. Door jazz gratis toegankelijk te maken op openbare plaatsen, breekt het festival uit het traditionele keurslijf en brengt het jazz, in al zijn vormen, dichter bij de mensen. Niet alleen liefhebbers, maar ook iedereen die minder vertrouwd is met het genre kan volop genieten van het toegankelijke repertoire, met klassieke en meer eigentijdse nummers. De kinderen kunnen op een ludieke manier kennismaken met jazz tijdens de Mini Marathon op de Zavel (zaterdag). Shuttles brengen bezoekers snel van de ene plaats naar de andere zodat ze gedurende de dag van verschillende muziekstijlen kunnen proeven en mee genieten van de unieke sfeer van de Brussels Jazz Marathon.

Swingin’ Brussels is de place to be voor wie houdt van dansen, zowel beginners als meer ervaren dansers. Het hele festivalweekend is La Tentation (Lakensestraat 28, 1000 Brussel) het aanstekelijke decor voor  dansinitiaties Lindy Hop, Charleston, concerten en DJ’s die garant staan voor een swingend dansweekend!

Naast de openluchtpodia spelen artiesten op 84 andere plaatsen de pannen van het dak in de Stad Brussel (The Music Village, Koninklijk Theater Toone, Le Cercle des Voyageurs, Ancienne Belgique, Hotel Métropole, Monk…) en in de gemeente Elsene. Een onvervalste marathon van dans en muziek! Maak nu al je keuze uit de 250 concerten hier of ontdek het festival op je eigen (jazz)ritme!

Van 22 tot 24 mei
Overal in Brussel
Gratis
Meer info

affiche bjm