Oprijzende festivals

Als cultureel bruisende stad ziet Brussel regelmatig nieuwe festivals opduiken. Deze maand worden er u 3 jonge festivals rond de hedendaagse stadscultuur voorgesteld. Zij brengen elektro,  street photography of zelf hip-hop en hebben de Stad Brussel uitgekozen om zich te vestigen. Het Schepenambt voor Cultuur moedigt deze opleving van genres door Brusselaars aan.

 Op het ritme van de BEM

Het Brussels Electronic Marathon festival maakt zich klaar voor een tweede editie die doorgaat van 13 tot 15 oktober. Het festival zal een dertigtal onvermijdelijke locaties in de hoofdstad inpalmen (Fuse, MIMA, de Bonnefooi, La Vallée, Dr Vinyl, Halles Saint-Gerry, Crevette Records…) gedurende 3 dagen en dit in samenwerking met 45 lokale groepen die actief zijn in de muzikale scene. Net als het LISTEN Festival, plaatst het BEM Brussel op de kaart van de steden die meetellen inzake elektronische muziek. Het is meer dan een feestelijk en muzikaal evenement, het BEM biedt aan iedereen de mogelijkheid om ons dichter bij de elektronische muziek te brengen, te begrijpen en te spelen met zijn klanken dankzij de installaties, workshops, besprekingen, familieactiviteiten en nog veel meer.

Gelieve te noteren dat het Coudenbergpaleis voor de eerste keer zijn deuren zal openstellen voor de digitale cultuur door de tentoonstelling van de klankkunsten Synesthetics voor te stellen in het kader van het festival.

Brussel in beelden

De tweede editie van het Brussels Street Photography Festival gaat door van 6 tot 8 oktober op verschillende locaties in de stad (Ravensteingalerij, Muntpunt, Hotel Bloom,…). Het festival wil verschillende aspecten van de zogenaamde straatfotografie belichten tijdens uiteenlopende evenementen: tentoonstellingen, vertoningen, lezingen, debatten, wandelingen, recensies van portfolio’s, workshops en festiviteiten. In het kader van het BSPF kunnen amateurfotografen en professionals deelnemen aan vier wedstrijden: International Single, International Series, Brussels Single en Brussels Series. Ter ondersteuning van de kunstenaars reikt de Stad Brussel al vanaf de eerste editie de twee Brusselse prijzen uit. De winnaars worden bekend gemaakt vanavond om 21 uur !

Ruimte voor stadscultuur

What’s up Brussels toont jong Brussels talent in het kader van een evenement dat in het teken staat van de stadscultuur (muziek, dans, mode, skateboard, basketbal, foodtrucs, street art,…). Een project van en voor jongeren, waarbij een vijftiental artiesten uit de Brusselse hiphopscene aan bod komen. Afspraak op 14 oktober op de Kunstberg voor een deel in openlucht en een deel in zaal La Madeleine.

 

© Davide Albani – BSPF

Gerelateerde Artikels